Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria rămâne în continuare mărul discordiei dintre Rusia şi SUA

Rusia este dispusă să coopereze cu Statele Unite în rezolvarea crizei siriene, a anunţat miercuri seară Ministerul rus al Apărării după ameninţările Washingtonului că ar putea îngheţa cooperarea cu Moscova, transmite AFP.

Citește și: N-ai mai văzut așa miri! Mireasa, ca mireasa, dar mirele… / FOTO

"După o discuţie telefonică între ministrul de externe, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat american, John Kerry, preşedintele (Vladimir Putin) a însărcinat ministerele de Externe şi Apărării să fie pregătite să continue să acţioneze în comun cu partenerii noştri americani asupra dosarului sirian", a declarat un înalt responsabil din statul-major al armatei ruse, generalul Viktor Poznihir.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi e încolţită: 'Să demisioneze de la DNA'

"Este prevăzut ca într-un viitor foarte apropiat să fie trimişi experţi ruşi la Geneva pentru reluarea consultărilor cu partea americană cu scopul de a găsi soluţii pentru normalizarea situaţiei la Alep şi, în general, în Siria", a adăugat general în cursul unui briefing.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Propunerea consultărilor la Geneva, unde militari ruşi şi americani au lucrat împreună în mai multe rânduri în ultimele luni pentru a încerca să se pună de acord în privinţa Siriei, a intervenit după o teleconferinţă între John Kerry şi Serghei Lavrov.

Citeşte şi: SCANDAL la România TV și DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre viitorul lui Victor Ponta

După eşecul armistiţiului în Siria şi reluarea cu o intensitate fără precedent a raidurilor aeriene asupra oraşului Alep de către avioanele ruse şi ale regimului condus de Bashar Al-Assad, John Kerry l-a informat pe omologul său rus că "Statele Unite se pregătesc să-şi suspende angajamentul bilateral cu Rusia asupra Siriei".

Citeşte şi: Ion Cristoiu devoalează planurile secrete ale DNA, un greu urmează: 'Vom avea o clasă de maici'

Această cooperare între Moscova şi Washington, pe care John Kerry a susţinut-o timp de luni de zile, va fi abandonată dacă "Rusia nu va lua măsuri imediate pentru a opri asaltul asupra Alep şi dacă nu va restabili încetarea ostilităţilor', a atras atenţia şeful diplomaţiei americane, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

John Kerry s-a referit în special la punerea în funcţiune a unui centru comun de coordonare militară, aşa cum a fost prevăzut în acordul ruso-american semnat la Geneva în 9 septembrie, dar care nu s-a mai aplicat după numai zece zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.