Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii anunță că monitorizează presa din fiecare țară: Jurnaliștii din Grecia, acuzați de purtătoarea de cuvânt a MAE rus

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că ministerul are un serviciu de examinare a publicațiilor care publică articole despre Rusia în fiecare țară și a remarcat în special materialele din mass-media din Grecia, care "urmează disciplinat ordinul antirusesc al curatorilor de peste hotare".

"Am tras concluzii și am trecut de la analiza publicațiilor individuale la compilarea unor recenzii de țară. O serie de astfel de colecții de publicații necredibile despre Rusia au fost deja postate pe site-ul Ministerului de Externe într-o secțiune specială", a scris ea sâmbătă pe canalul său Telegram .

Zaharova a atras separat atenția asupra materialelor pe care Ministerul de Externe le-a înregistrat în mass-media din Grecia. Printre cele mai „izbitoare manifestări de dezinformare”, potrivit diplomatului, se numără prezentarea distorsionată a informațiilor despre ceea ce s-a întâmplat la Bucha, „acuzații fantastice despre presupusul genocid al grecilor ucraineni” de către militarii ruși.

„După ce o veți citi, veți putea să vă asigurați că presa greacă își cântă vioara în orchestra mediatică occidentală condusă de Unchiul Sam, fără a se deosebi prin originalitatea interpretării, dar urmând disciplinat ordinul antirusesc al curatorilor de peste ocean”, a scris ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.