Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii anunță un atentat în centrul orașului Luhansk: Ministrul de Interne al așa-zisei republici a fost vizat

igor kornet

Ministrul interimar de interne al așa-zisei Republici Populare Luhansk, Igor Kornet, se află la terapie intensivă în urma unui atentat comis la Luhansk, informează agenția rusă TASS, citând agențiile de aplicare a legii din regiune.

"El este grav rănit. A avut loc un atentat la viața sa. Este la terapie intensivă", a declarat interlocutorul agenției, adăugând că Kornet a fost rănit într-o explozie în centrul Luganskului.

Potrivit lui Leonid Pasechnik, șeful interimar al LNR, în total șapte persoane au fost rănite. Kornet și cei trei bărbați răniți în explozie se află în stare gravă. Forțele de ordine au mai spus că un trecător a fost ucis într-un atentat împotriva ministrului de interne al LNR.

În cursul după-amiezii a avut loc o explozie în centrul orașului Luhansk. Potrivit rapoartelor preliminare, o explozie a avut loc într-un coafor de pe strada Demekhin.

Kornet, un personaj controversat, autorul unui puci în 2017

Igor Kornet, a cărui tentativă de asasinat în Luhansk a fost raportată de agențiile de presă rusești, a fost unul dintre cei mai influenți membri ai forțelor de securitate din autoproclamata LNR.

Până în 2014, el a lucrat ca anchetator obișnuit pentru poliția de amenințare a Ministerului ucrainean de Interne, apoi s-a alăturat separatiștilor atunci când au început protestele susținute de Rusia în estul Ucrainei. Încă din august 2014, a devenit "ministrul de interne" al autoproclamatei republici.

În 2017, șeful de atunci al autoproclamatei LNR, Igor Plotnițki, a încercat să scape de omul forte prea independent, l-a acuzat pe Kornet că a preluat casa altcuiva și l-a trimis să demisioneze.

Ministrul nu a acceptat demisia, a introdus forțele de securitate în centrul Luhanskului și a efectuat arestări în anturajul lui Plotnitski. Autoritățile ruse, care de obicei se opun "revoluțiilor de culoare", l-au susținut pe Kornet mai degrabă decât pe Plotnițki în acest conflict, în mod neașteptat pentru mulți.

Lovitura de stat din LNR s-a încheiat cu fuga lui Plotnițki din republica autoproclamată și de atunci trăiește undeva în regiunea Voronej.

Deja după ce a început invazia rusă în Ucraina, în aprilie anul trecut, au existat informații potrivit cărora Kornet ar fi fost reținut de FSB-ul rus și plasat într-un centru de detenție preventivă, dar povestea nu a fost continuată. Vara trecută, Kornet a apărut pe front, în special comandând formațiuni în regiunea Harkov, ocupată la acea vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.