Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii apelează la Curtea de Justiție a UE: O importantă instituție din Rusia a depus o acțiune pentru ridicarea sancțiunilor

rusia ue

Depozitarul Național pentru Decontări (National Settlement Depository - NSD) a depus o acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg pentru a obține ridicarea sancțiunilor împotriva sa, se precizează în comunicatul de presă al instituției.

"La data de 12 august 2022, Depozitarul Național pentru Decontări (NSD) a depus o acțiune în justiție la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (UE) din Luxemburg pentru a ridica restricțiile impuse", se arată în comunicat.

În comunicat se precizează că "scopul acțiunii în justiție este de a dovedi ilegalitatea și lipsa de temei a includerii NSD în listele de sancțiuni ale UE, în urma căreia au avut de suferit investitorii ruși și străini".

UE a impus sancțiuni de blocare a NSD la 3 iunie 2022.

"NSD este o instituție financiară nebancară rusă și depozitarul central de valori mobiliare din Rusia. Este cel mai mare depozitar de valori mobiliare din Rusia după valoarea de piață a titlurilor de capital și a titlurilor de creanță aflate în custodie și singurul care are acces la sistemul financiar internațional", potrivit Jurnalului Oficial al UE.

"Este recunoscută ca o instituție financiară rusă de importanță sistemică de către guvern și Banca Centrală a Rusiei. Ea joacă un rol esențial în funcționarea sistemului financiar rusesc și în conexiunea sa cu sistemul financiar internațional, permițând astfel, direct și indirect, guvernului rus în activitățile, politicile și resursele sale", se arată în documentul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.