Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii își întăresc armata din Ucraina: răspuns ferm pentru Occident

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Kituri suplimentare de protecție pentru vehiculele de luptă ale infanteriei (IFV) și transportoarele blindate de personal (APC) sunt trimise în zona de război din Ucraina, a declarat generalul-maior Alexander Șostakov, șeful direcției principale de vehicule blindate a Ministerului Apărării al Federației Ruse. Măsura apare în contextul în care Occidentul furnizează armament Ucrainei.

"Au fost create kituri suplimentare de protecție pentru BMP-3, BMP-2, BTR-82A, BTR-80, iar livrările acestor kituri către trupe, în primul rând către zonele operațiunii militare speciale, au fost asigurate", a declarat Șostakov într-un articol publicat vineri în ziarul ministerului rus al Apărării, Krasnaya Zvezda, citat de Interfax. El a spus că "unitățile de tancuri și pușcași motorizate și formațiunile care iau parte la operațiunea specială din Ucraina sunt prevăzute cu modele moderne de arme și echipamente blindate". "Tancurile de luptă T-90M, T-80BVM, T-72B3M, vehiculele de luptă pentru infanterie BMP-3, BMP-2M, BMD-4M, vehiculele de luptă de asalt BMD-4M produse în prezent de industrie nu sunt inferioare analogilor străini în ceea ce privește caracteristicile tactice și tehnice de bază, dar în unele privințe le depășesc", a spus Șostakov. "Ca parte a executării ordinului apărării de stat în perioada 2022-2024, întreprinderile complexului militar-industrial vor transfera ministerului apărării din Rusia modele moderne și modernizate de vehicule blindate care s-au dovedit cu succes în efectuarea unei operațiuni militare speciale", a declarat reprezentantul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Potrivit lui Șostakov, lucrările de creare a unui tanc  promițător continuă. "În cadrul acestui proiect, vor fi create nu numai vehicule de luptă, ci și o platformă pentru arme, echipamente militare și speciale de tipuri și ramuri ale forțelor armate", a declarat Șostakov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.