Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au luat cu asalt 16 localități din Donețk: 28 de atacuri lansate cu rachete și tancuri

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Trupele ruse au efectuat 28 de atacuri asupra a 16 localităţi din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, a raportat joi poliţia ucraineană, evocând numeroase distrugeri şi civili ucişi, inclusiv la Kramatorsk, relatează EFE, AFP şi Ukrinform, informează Agerpres.

'Poliţia a documentat 28 de atacuri inamice împotriva a 16 aşezări. Ruşii au deschis focul asupra populaţiei cu rachete S-300, Uragan şi Grad, artilerie şi tancuri', se menţionează în comunicatul postat de poliţia ucraineană pe pagina sa de Facebook.

Mai exact, au fost vizate localităţile Avdeevka, Krasnogorvka, Bahmut, Toreţk, Jelanne, Vesiolaia Dolina, Kalinovo, Karlovka, Karpovka, Kleşcievka, Kodema, Latocikino, Maksimilianovka, Netailovo, Pervomaiskoie şi Solovievo.

Patruzeci şi şapte de obiective civile au fost distruse: 27 de edificii rezidenţiale, între care patru blocuri de apartamente, un colegiu, o grădiniţă, o şcoală tehnică, un institut, un spital, un centru de prestare a serviciilor sociale, o clădire administrativă şi un transformator.

În acelaşi timp, primarul din Sloviansk, Vadim Liah, a declarat că oraşul, unde au mai rămas 23.000 de locuitori, a fost din nou atacat de trupele ruse, semnalând mai mulţi civili răniţi.

'Slovianskul este din nou sub foc! Şi din nou, MLRS au lovit cartiere rezidenţiale Lesnoi şi Slavokurort. Există răniţi. Nu ieşiţi afară din casă dacă nu este absolut necesar. Rezistăm. Suntem uniţi. Aveţi grijă de voi!', a transmis locuitorilor edilul din Sloviansk într-un mesaj pe Facebook.

Cel puţin un civil a fost ucis şi mai mulţi răniţi în urma unui bombardament joi asupra Kramatorsk, centru admnistrativ al regiunii Doneţk, obiectivul potenţial al ofensivei ruse, potrivit AFP.

Explozia a lăsat un crater imens într-o curte situată între un hotel şi imobile rezidenţiale. Jurnaliştii de la AFP au văzut corpul unei persoane ucise şi mai mulţi răniţi, precum şi două autoturisme în flăcări.

'Lovitură aeriană împotriva zonei centrale din Kramatorsk. Sunt victime', a semnalat pe Facebook primarul acestui oraş, Oleksandr Goncearenko, cerând localnicilor să rămână în adăposturi. 'Pericolul nu a trecut încă!', avertizează el.

Anterior, guvernatorul regiunii Doneţk raportase şapte civili ucişi miercuri în acest teritoriu, unde mai multe localităţi au fost vizate de tiruri de artilerie şi de lansatoare de rachete multiple.

Ruşii, care susţin că au preluat controlul asupra întregii regiuni vecine Lugansk, încearcă în prezent să cucerească regiunea Doneţk pentru a ocupa integral bazinul minier Donbas, pe care separatiştii sprijiniţi de Moscova îl controlează parţial din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.