Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii atacă dezlănțuit în apropierea centralei de la Zaporojie: marile orașe din Ucraina sunt sub asediu

Zaporoji

Oficialii ucraineni afirmă că atacurile rusești au ucis 11 civili vineri, în timp ce orașul Zaporojie din sudul țării a fost atacat sâmbătă dimineața devreme, într-un asalt care a implicat drone kamikaze și rachete, relatează CNN.

În regiunea Donețk, opt civili au murit și alți șase au fost răniți, a declarat adjunctul șefului biroului președintelui ucrainean, Kyrylo Tymoshenko, într-un comunicat pe canalul său Telegram, informează Mediafax.

În regiunea Zaporojie, două persoane au murit și una a fost rănită. În regiunea Harkov, un civil a murit, iar altul a fost rănit.

Două persoane au fost rănite în regiunea Dnipro, iar una a fost rănită în regiunea Kherson, a precizat oficialul.

Zaporojie a fost lovită de "10 sau mai multe" rachete C300 sâmbătă dimineața, după patru lovituri ale unor drone "kamikaze" în cursul nopții, a declarat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale din oraș.

Primarul interimar al orașului, Anatoliy Kurtev, a raportat, de asemenea, ceea ce a numit un "atac insidios asupra Zaporojiei cu drone kamikaze" într-o postare pe Telegram.

Armata ucraineană și serviciile secrete americane susțin că Rusia folosește drone de atac de fabricație iraniană în Ucraina.

Dronele sunt capabile să transporte rachete ghidate cu precizie și au o încărcătură utilă de aproximativ 50 de kilograme.

Orașul Zaporojie găzduiește cea mai mare centrală nucleară din Europa, iar bombardamentele din zonă au stârnit anterior temeri privind un dezastru nuclear.

Atacurile asupra orașului au avut loc în timp ce oficialii ucraineni au afirmat că capitala Kiev a fost lovită de o rachetă rusească.

Civilii din capitala Kiev și din împrejurimi au fost avertizați să rămână în adăposturi până la oprirea sirenelor de raid aerian.

"Toate serviciile lucrează, echipele de salvare sunt la fața locului", a declarat șeful administrației regionale de stat din Kiev, Oleksiy Kuleba, într-o postare pe Telegram.

"Rămâneți în adăposturi până când sirenele de raid aerian se opresc. Nu înregistrați locul impactului și nu postați fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare".

O importantă facilitate de infrastructură energetică din regiunea Kiev a fost, de asemenea, grav avariată în urma unui atac cu rachete rusești sâmbătă dimineață, potrivit operatorului energetic ucrainean.

Ukrenergo a avertizat asupra posibilității unor pene de curent pe Telegram, îndemnându-i pe locuitorii din zonă să economisească energie electrică între orele 17:00 și 23:00, ora locală, sâmbătă, pentru ca specialiștii să poată efectua lucrări esențiale de restaurare.

Moscova a bombardat, de asemenea, așezări din districtele Harkov, Izyum, Kupiansk și Chuhuyiv, a declarat pe Telegram șeful Administrației militare regionale din Harkov, Oleh Syniehubov.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost rănit în districtul Kupiansk. Case și clădiri comerciale au fost avariate în Vovchansk, unde au izbucnit incendii din cauza bombardamentelor.

Separat, un bărbat de 65 de ani a fost grav rănit când mașina sa a trecut peste o mină în districtul Chuhuyiv, a adăugat Syniehubov.

Mai la sud, bombardamentele rusești în orașul Nikopol, situat pe râul Nipru, au provocat spitalizarea unui bărbat de 35 de ani și a unei femei de 42 de ani, potrivit unui oficial militar.

Au fost lovite infrastructuri critice, inclusiv clădiri înalte, o companie de transport și mai multe magazine și birouri, potrivit lui Valentyn Reznichenko, șeful Administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.