Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii atacă puternic în Donbas - Peste patruzeci de localități lovite în ulltimele 24 de ore

sloviansk donbas

Peste patruzeci de orașe și sate din Donbas au fost atacate în ultimele 24 de ore, a anunțat armata ucraineană, potrivit CNN.

Statul Major General din Ucraina a precizat că forțele rusești încearcă să avanseze la vest de granița Luhansk-Donetsk, spre orașele Bakhmut și Sloviansk, iar „inamicul a condus o ofensivă în direcția Verkhnokamianske, cu un succes parțial". Rușii se aflau, de asemenea, „în zona așezării Spirne", au adăugat militarii ucraineni.

Verkhnokamianske și Spirne se află lângă principala autostradă care duce spre vest de orașul Lisichansk, care a fost ocupat de ruși săptămâna trecută.

Ucrainenii au mai spus că „ocupanții avansează în direcția Vesela Dolyna", care se află în apropiere de Bakhmut.

Reprezentanții Statului Major General au mai arătat că rușii folosesc artilerie, mortiere, sisteme de rachete cu lansare multiplă și lovituri aeriene în încercarea de a elimina apărarea ucraineană.

În altă parte, ucrainenii au raportat noi atacuri de artilerie împotriva unor așezări la nord de Harkov, iar autoritățile locale au declarat că au existat victime civile într-un atac cu rachete la periferia estică a orașului.

Administrațiile militare regionale au raportat focuri de armă atât în Sumi, în nord, cât și la Kyvyi Rih, în sud, fără a menționa victime.

De asemenea, în sud, forțele rusești continuă să bombardeze zone din Herson și Nikolaiev în încercarea de a recupera teritoriile pierdute recent, potrivit administrațiilor regionale, iar mai multe sate erau „pe punctul de a fi distruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.