Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au anunțat ce interese au în Afganistan: 'Rămânem dedicați!'

Reuters/Omar Sobhani
Afganistan

Rusia, China, Statele Unite şi Pakistanul sunt interesate să servească drept mediatori în rezolvarea crizei din Afganistan, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, relatează Reuters, informează Agerpres.

"Rămânem dedicaţi sarcinii de a stabili pacea şi stabilitatea pe teritoriul Afganistanului, astfel încât acesta să nu reprezinte o ameninţare pentru regiune", a spus Lavrov în timpul unei vizite în Ungaria.

El a adăugat că Rusia se opune ideii de a le permite refugiaţilor afgani să intre în Asia Centrală, fosta regiune sovietică care se întinde între Rusia şi Afganistan, sau ca SUA să aibă trupe în această zonă.

"În cazul în care credeţi că orice ţară din Asia Centrală sau din altă parte este interesată să devină o ţintă pentru ca americanii să-şi poată îndeplini iniţiativele, mă îndoiesc că cineva are nevoie de asta", a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Rusia menţine legături strânse cu fostele republici sovietice din Asia Centrală şi consideră regiunea ca parte a sferei sale de interes, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.