Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au dat 'pe surse' informația care aruncă în aer transportul de cereale în Marea Neagră: Dronele care au atacat Sevastopolul, deasupra coridorului maritim

Pinterest
ucraina europa est marea neagra

Dronele marine, lansate de pe coasta din zona Odesa, au străbătut o parte din drum de-a lungul coridorului de cereale și apoi au început să se deplaseze în direcția bazei navale rusești din Sevastopol, au anunțat, duminică, surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, transmite agenția Rador, citând agenția rusă Tass.

"S-a stabilit că lansarea dronelor a fost efectuată de pe coasta din zona orașului Odesa. În continuare, dronele navale s-au deplasat de-a lungul zonei de securitate a coridorului de cereale, după care au schimbat traseul în direcția bazei navale rusești din Sevastopol" - au subliniat sursele citate.

De asemenea, surse din cadrul Ministerului Apărării au precizat că coordonatele deplasării uneia dintre dronele marine care au atacat Sevastopolul "indică punctul de start în acvatoriul litoral marin al zonei de securitate a coridorului de cereale din Marea Neagră".

CONTEXT

Rusia anunţă sâmbătă că îşi suspendă participarea la Acordurile de la Istanbul, care asigură o continuare a exporturilor de cereale ucrainene, vitale în aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, în urma unui atac cu drone care a vizat sâmbătă nave ruseşti în Crimeea.

”Având în vedere actul terorist al regimului de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva unor nave ale Flotei ruse la Marea Neagră şi a unor nave civile mplicate în securitatea culoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la punerea în aplicare a acordului privind exporturile de produse agricole prin porturi ucrainene”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.