Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au greșit din nou ținta: O rachetă rusească a fost găsită într-o pădure din Polonia

rachetă

Un obiect militar găsit într-o pădure din Polonia în luna aprilie era o rachetă rusă KH-55, au anunțat miercuri două instituții media polone, potrivit Reuters.

Polonia a fost în alertă în legătură cu posibilele scurgeri de armament din războiul din Ucraina vecină, în special de când două persoane au fost ucise în apropierea graniței în noiembrie anul trecut după explozia a ceea ce Varșovia a concluzionat că a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană eronat lansată.

Autoritățile polone au declarat luna trecută că un "obiect militar" a fost găsit într-o pădure din apropierea satului Zamosc, în apropiere de orașul Bydgoszcz, în nordul țării, fără a oferi mai multe detalii despre originea acestuia. De asemenea, procurorii au mai spus atunci că nu au fost găsite urme de explozie la locul respectiv, care se află la sute de kilometri de granițele Poloniei cu Ucraina, Belarus și exclava rusă Kaliningrad.

Radiodifuzorul privat RMF FM a relatat miercuri, fără a-și cita sursele, că rezultatele preliminare ale Institutului de Tehnologie al Forțelor Aeriene din Polonia au fost că obiectul era o rachetă rusă KH-55.

Radiodifuzorul privat Polsat News a relatat, de asemenea, fără a-și numi sursele, că obiectul era o rachetă KH-55. KH-55, denumită CH-55 în polonă, este o rachetă de croazieră lansată din aer dezvoltată de Uniunea Sovietică, capabilă să transporte un focos nuclear.

Un purtător de cuvânt al guvernului polon și Institutul de Tehnologie al Forțelor Aeriene nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii, iar Ministerul polon al Apărării și Ambasada Rusiei la Varșovia au refuzat să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.