Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au lansat rachete Kalibr în apele Marii Japoniei: forțele armate au testat noul submarin Magadan

tass.ru
submarin rusesc

Noul submarin rusesc diesel-electric Magadan a lansat din apele teritoriale ale Rusiei din Marea Japoniei rachete de croazieră Kalibr asupra unor ținte maritime şi de coastă, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează Rador.

''Submarinul diesel-electric Magadan al Flotei Ruse a Pacificului (Flota Pacificului) din Marea Japoniei a lansat rachete de croazieră din complexul Kalibr de pe poziția sa situată la fundul mării, având drept ţinte maritime și ținte de coastă'', a anunţat ministerul.

Ministerul rus al Apărării a mai adăugat că, înainte de a efectua exercițiile de simulare de luptă, submarinul a pătruns în zona secretă stabilită, de unde a lansat lovituri cu rachete asupra pozițiilor țintă. Potrivit Ministerului rus al Apărării, navele și avioanele, dar și vehiculele aeriene fără pilot ale aviației navale a Flotei Pacificului au asigurat lansările de rachete. 'Prima rachetă a lovit cu succes o țintă de pe mare, un scut țintă care imită o navă de suprafață a unui inamic simulat', au precizat forţele armate ruse. 'La momentul estimat, a doua rachetă a lovit o țintă de coastă pe câmpul tactic Surkum din ţinutul Habarovsk. Poligonul de tragere era de peste 1.000 de kilometri", se specifică în comunicat.

Pe 9 octombrie, submarinul Magadan, echipat cu rachete de croazieră Kalibr, a ajuns la baza sa permanentă din Vladivostok, a Flotei Pacificului. În octombrie 2021, submarinul Magadan a fost inclus în structura de luptă a Forţelor Navale Ruse, fiind arborat pe el drapelul Sfântului Andrei. Magadan este al treilea submarin din seria Project 636.3 a Flotei Pacificului. Contractul pentru construcția acestei serii de submarine a fost semnat în luna septembrie 2016. Prima navă din această categorie, Petropavlovsk-Kamceatsk, a fost predată Flotei Ruse pe 25 noiembrie 2019. Submarinul Volhov, al doilea din serie, a intrat în cadrul flotei pe 24 octombrie 2020. Submarinele din seria Project 636.3 a Flotei Pacificului sunt echipate cu rachete de croazieră Kalibr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.