Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au lăsat fără internet și rețele mobile localitățile ucrainene din sud, pe care au pus stăpânire: Ce le vând ocupanții ruși localnicilor

herson protest

Mai multe oraşe din sudul Ucrainei controlate de Rusia se află într-o ”blocadă completă a informaţiilor”, iar trupele ruse vând în prezent cartele SIM localnicilor, deoarece internetul şi conexiunea mobilă nu funcţionează, au declarat marţi oficialii ucraineni, relatează CNN.

”Nu există internet şi nicio conexiune mobilă în regiunea Herson de aproape 24 de ore”, potrivit lui Hennadii Lahuta, şeful administraţiei militare regionale a Hersonului.

”Ocupanţii vând cartele SIM ruseşti în oraş. Trebuie să furnizaţi datele paşaportului pentru a cumpăra o cartelă SIM. Vă îndemn să nu faceţi acest lucru şi să nu furnizaţi datele dumneavoastră personale ocupanţilor”, a mai spus el.

Lahuta a precizat că ”Ucraina face tot posibilul pentru restabilirea comunicaţiilor mobile şi internetului în regiunea Herson”.

Separat, agenţia naţională de ştiri a Ucrainei Ukrinform a precizat că Ihor Kolikhaiev, primarul oraşului Herson, nu a avut conexiune marţi, în pofida unui briefing online planificat la ora 13.00, ora locală. Ukrinform a mai menţionat că va încerca să reia legătura cu el miercuri.

Comandamentul Operaţional Sudil al armatei ucrainene a anunţat într-un comunicat că luptele şi bombardamentele continuă în întreaga regiune Herson.

”Multe aşezări nu au energie electrică, apă şi gaze. Regiunea are nevoie de medicamente şi ajutor umanitar”, se arată în comunicat.

Agenţia de ştiri rusă RIA Novosti a scris, marţi, că regiunea Herson va deveni parte a Federaţiei Ruse în viitorul apropiat, potrivit oficialului local numit de Rusia, Kirill Stremusov.

De asemenea, RIA-Melitopol, un site de ştiri ucrainean, a relatat că Stremousov a afirmat că rubla rusă a fost pusă în circulaţie completă ca monedă în Herson de luni, împreună cu grivna ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.