Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii de la Yango se retrag din România și acuză: 'Legislaţia din domeniul ride-hailing este rigidă'

Yango

Serviciul de ride-hailing Yango, deţinut de „Google-ul rusesc” Yandex, întrerupe operaţiunile din piaţa locală după mai puţin de un an şi jumătate de prezenţă în România.

Legea ridesharingului, care a intrat în vigoare la finalul anului 2019, a reglementat serviciile de ridesharing şi ride-hailing din piaţa locală şi a tăiat avântul unor jucători din piaţă, aşa cum arată declaraţiile reprezentanţilor Yango, scrie mediafax.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Aplicaţia Yango pe care o au instalată clienţii în prezent poate fi utilizată în continuare într-una dintre cele 16 ţări în care Yango operează, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel.

„Ne întrerupem operaţiunile în România. Legislaţia rigidă din domeniul ride-hailing nu ne permite să dezvoltăm serviciul pe cât de eficient ne-am dori, aşadar am decis să ne concentrăm activităţile asupra altor ţări şi direcţii de business. Decizia noastră intră în vigoare într-o lună. Utilizatorii noştri din România pot păstra aplicaţia Yango pentru a rezerva călătorii în celelalte 16 ţări în care serviciul este disponibil.”, au transmis reprezentanţii Yango pentru Ziarul Financiar.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Ruşii de la Yango au intrat în piaţa locală în iunie 2019, unde au concurat cu americanii de la Uber, estonienii de la Bolt şi nemţii de la FreeNow.

Legea ridesharingului, care a intrat în vigoare la finalul anului 2019, a reglementat serviciile de ridesharing şi ride-hailing din piaţa locală şi a tăiat avântul unor jucători din piaţă, aşa cum arată declaraţiile reprezentanţilor Yango.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

După reglementare, Yango a anunţat la începutul anului 2020 că a primit aviz tehnic valabil doi ani de la Guvern pentru funcţionarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.

Operat anterior de compania MLU Europe, serviciul din piaţa locală a fost operat de la începutul anului 2020 de Yandex.Go, companie membră a grupului Yandex. Nu este clar câţi şoferi parteneri şi câţi clienţi avea în medie serviciul Yango în piaţa locală, întrucât jucătorii din această piaţă nu vor să transmită astfel de cifre.

Citește și: Ieșire dura a lui Cozmin Gușă la adresa lui Ludovic Orban: ‘Stai în fotoliul puterii tocmai pentru c-ai păcălit viața și școala’

Aplicaţia Yango pe care o au instalată clienţii în prezent poate fi utilizată în continuare într-una dintre cele 16 ţări în care Yango operează, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.