Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii discută înăsprirea pedepselor pentru persoanele care nu respectă carantina

www.wired.com
Aplicatie carantina supravehgere

Doi deputaţi ai partidului Rusia Unită, aflat la putere în Rusia, au înaintat miercuri parlamentului un proiect de lege care înăspreşte dur sancţiunile împotriva persoanelor care nu respectă carantina în contextul epidemiei de coronavirus, acestea riscând în curând până la şapte ani de închisoare, relatează AFP.

Proiectul de lege a fost propus de Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei, camera inferioară a parlamentului, şi Pavel Kraşeninikov, şeful comisiei parlamentare însărcinate cu chestiuni legislative, ambii deputaţi ai formaţiunii Rusia Unită, aflată la putere.

Propunerea prevede o amendă de până la un milion de ruble (circa 12.000 de euro la rata de schimb de miercuri) pentru nerespectarea carantinei, dacă persoana vizată a provocat numeroase cazuri de contaminare.

În cazul în care nerespectarea carantinei a provocat moartea a cel puţin două persoane, contravenientul ar putea risca până la şapte ani de detenţie.

Până acum, în Rusia au fost înregistrate oficial 658 de cazuri de infectare cu coronavirus, însă primarul Moscovei a atras atenţia marţi că situaţia din capitală este mult mai rea decât o arată datele oficiale.

Toate persoanele care vin din străinătate sunt obligate să stea într-o carantină de 14 zile la domiciliu.

Kremlinul a anunţat miercuri că preşedintele rus Vladimir Putin va susţine un discurs televizat adresat naţiunii mai târziu în cursul zilei, potrivit Reuters.

Anunţul vine în contextul speculaţiilor că el ar putea amâna, din cauza epidemiei, referendumul privind schimbările constituţionale, programat pentru 22 aprilie.

Franţa a majorat săptămâna trecută sancţiunile pentru încălcarea carantinei, iar pedepsele ajung până la un an de închisoare şi 15.000 de euro amendă în cazul "punerii în pericol a vieţii altora".

În Italia, contravenienţii riscă până la trei luni de închisoare sau o amendă de până la 206 euro.

În Taiwan, un bărbat a fost sancţionat în această săptămână cu circa 31.000 de euro amendă pentru că a mers la discotecă, deşi trebuia să fie în carantină acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.