Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii duc acuzațiile la un alt nivel: Tema armelor biologice, mutată din Ucraina în America Latină

Inter press Service
arme biologice

Utilizarea de către Washington a mijloacelor biologice militare în America Latină a fost posibilă din cauza impunității, a declarat joi Igor Kirillov, șeful trupelor de protecție împotriva radiațiilor, chimicalelor și biologiei din cadrul Forțelor Armate Ruse.

„Impunitatea a contribuit la utilizarea în continuare a dezvoltărilor biologice militare de către Washington în America Latină, inclusiv pentru eliminarea politicienilor inacceptabili”, a declarat Kirillov, amintind de dovezile documentare privind utilizarea armelor biologice de către Statele Unite în Cuba, potrivit agenției ruse de stat Tass.

În special, șeful trupelor RCHBZ a vorbit despre răspândirea deliberată a agenților patogeni ai febrei dengue, a pestei porcine africane și a bolilor culturilor importante din punct de vedere economic în Cuba.

Ca exemplu, acesta a citat faptul că, în 1997, guvernul cubanez a adus în atenția comunității mondiale faptul că SUA au încălcat Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice (BTWC). Acuzația s-a bazat pe mărturia unui pilot cubanez care a înregistrat faptul că dintr-un avion american a fost pulverizat un agent biologic de carantină, thripsul palmierului, capabil să dăuneze unuia dintre sectoarele agricole cheie ale Cubei.

Kirillov a subliniat că, deși Rusia a reușit să inițieze o reuniune extraordinară a statelor membre ale BTWC pe această temă, investigația acestui incident nu a fost efectuată din cauza absenței mecanismului de control al convenției, asupra creării căruia Federația Rusă insistă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.