Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii fac prăpăd în Donbas: Ucraina susține că luptele au atins intensitatea maximă de la începutul războiului

guim.co.uk
razboi

Luptele din estul Ucrainei au atins intensitatea maximă, informează Ministerul Apărării din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Oleksandr Motuzyanik, a spus că forțele rusești nu încetează să desfășoare operațiuni ofensive în Zona Operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk, pentru a asigura stabilitatea coridorului terestru din regiunea Rostov către Crimeea și pentru a bloca comunicațiile maritime ale Ucrainei în partea de nord-vest a Mării Negre.

„Pentru a face acest lucru, comandamentul rus și-a folosit toate forțele și încearcă să oprească trupele noastre în regiunile Donețk și Lugansk. Luptele au atins intensitatea maximă, trupele ruse de ocupație trag de-a lungul întregii zone de coliziune și încearcă să bată artileria adânc în apărarea noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, relatează publicația ZN.UA.

Vezi si: Cel mai dur general rus anunță că operațiunile din Ucraina vor dura între 15 și 20 de ani (Video)

Potrivit acestuia, un atac se desfășoară simultan în Donbas, în mai multe direcții. Cele mai crâncene bătălii au loc în direcțiile Severodonetsk, Bakhmut și Kurakhovsky.

Motuzyanyk a mai spus că, în ultima săptămână, rușii au dus cu forța aproximativ 3.000 de ucraineni, dintre care peste 300 sunt copii, într-o tabără de filtrare din cartierul Bezymianny (orașul este situat la 20 km est de Mariupol). În același timp, ucrainenii care nu sunt supuși filtrării sunt recunoscuți ca fiind "periculoși pentru regimul rus" și sunt arestați.

În timpul arestării ucrainenilor, rușii i-ar supune interogatoriului, torturii, îi amenință cu execuția și îi obligă să coopereze.

Vezi și: 'Măcelarul Ceceniei', generalul-colonel rus Șamanov, acuză România: 'Va încerca să-și exercite influența în Ucraina'

Anterior, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat că următoarele câteva săptămâni vor fi foarte dificile în Donbas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.