Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii îi acuză pe ucraineni că au vrut să-i folosească pe inspectorii AIEA ca 'scuturi umane' - Operațiunea pusă la cale la Zaporojie

Facebook
rusia ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat că, dacă acțiunile „grupurilor de sabotaj ucrainene” vor avea succes și centrala nucleară Zaporojie va ajunge sub controlul Kievului, Occidentul va cere Rusiei să asigure o „zonă demilitarizată” în jurul centralei.

„Această provocare a fost zădărnicită de acțiunile eficiente ale unităților forțelor armate ruse și ale Rosgvardia”, a precizat armata rusă într-un comunicat, potrivit agenției ruse Interfax.

„Rolul misiunii AIEA într-un astfel de caz ar fi fost redus la fixarea noului status quo - "Centrala nucleară Zaporojie a trecut sub controlul deplin al Kievului" - cu un nou val de declarații zgomotoase din partea Washingtonului și a capitalelor europene care cer Rusiei să asigure o "zonă demilitarizată" în jurul centralei nucleare, unde ar trebui să rămână observatori ai AIEA sub protecție militară ucraineană”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a subliniat că autoritățile ucrainene au pregătit în prealabil o provocare pentru a trimite grupuri de sabotaj în zona centralei nucleare din Zaporojie în ziua vizitei experților AIEA.

„În mod evident, dacă operațiunea regimului de la Kiev de preluare a centralei ar avea succes, șeful AIEA, Grossi, și experții misiunii ar deveni un "scut uman" pentru sabotorii ucraineni pentru a împiedica orice acțiune de distrugere a acestora de către unități ale forțelor armate ruse”, se arată în comunicat.

Anterior, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că mai multe grupuri de sabotori ucraineni au încercat joi să intre în zona centralei nucleare Zaporojie și că au fost folosite elicoptere pentru a-i distruge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.