Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii îi presează pe americani: 'SUA ar trebui să convingă Ucraina să înceapă negocierile de pace și să accepte realitățile'

ssatipura.com
rusia ucraina

Situația militară nu este în favoarea Ucrainei, iar cel mai bun ajutor din partea Occidentului într-o astfel de situație ar fi să convingă Kievul să revină la masa negocierilor, a declarat vineri prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polyansky, în cadrul emisiunii lui George Eliason la postul de radio TNT, citează TASS.

"Situația militară de pe pământ nu se dezvoltă în favoarea Ucrainei, cu cât așteaptă mai mult, cu atât va fi mai rău. Acest lucru este clar. Deci, în loc de apeluri belicoase, Washingtonul și Londra ar trebui să petreacă mai mult timp încercând să convingă conducerea ucraineană să accepte realitatea", a spus el.

"Îmi este greu să-l evaluez pe domnul Biden, ar trebui făcut de alegătorii americani", a adăugat el, comentând acțiunile Statelor Unite de a sprijini Ucraina cu finanțare și arme. „Dar mi se pare cu adevărat ciudat că ceea ce este descris ca sprijin pentru Ucraina. Cred că cel mai bun sprijin pe care îl pot oferi țările occidentale, inclusiv Statele Unite, ar fi să depună unele eforturi în ceea ce privește planificarea politică și acțiunile conducerii ucrainene pentru a începe negocieri serioase de pace cu Rusia în ceea ce privește termenii armistițiului. După cum știți, aceste negocieri au avut loc în martie, iar delegația ucraineană părea să aibă anumite idei solide care ar putea deveni baza discuțiilor, dar dintr-o dată, după consultările cu Washingtonul și în special cu Londra, au revenit cu evaluări complet nerealiste a ceea ce se întâmpla.” Potrivit acestuia, Rusia nu va putea uita furnizarea de arme Ucrainei în viitoarele relații cu Occidentul

Context

Declarația oficialului rus vine într-un moment tensionat între Rusia și Occident. În timp ce negocierile de pace privind războiul bat pasul pe loc, Europa impune un nou val de sancțiuni Moscovei.

Rusia a fost însă de acord să stea la masa negocierilor în ceea ce privește transportul de cereale.

Vezi si: Anunț crucial! Primul moment în care Rusia cedează de la începutul războiului: documentul final o să fie încheiat în curând .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.