Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii îl acuză pe Francois Hollande de INGRATITUDINE

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a fost criticat duminică seara pe primul canal al televiziunii ruse, după ce Vladimir Putin şi-a anulat vizita la Paris, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Considerat ca ideolog al Kremlinului, Dmitri Kisiliov, care moderează o emisiune politică de mare audienţă pe canalul Rossia-1 şi conduce agenţia de presă oficială Rossia Segodnia, l-a acuzat pe Francois Hollande de "ingratitudine".

Citeşte şi: Presupus jihadist, arestat în Italia

"El a uitat poate că după atentatele (din 13 noiembrie 2015 de la Paris), piloţi ruşi au scris 'Pentru Paris' pe bombele pe care le-au lansat asupra teroriştilor în Siria", a afirmat el.

Prezentatorul a estimat apoi că preşedintele francez a fost "nepoliticos", propunându-i lui Vladimir Putin o reuniune pe tema Siriei în locul inaugurării Centrului spiritual şi cultural rus la Paris.

"Ascultaţi, dacă Siria vă preocupă atât de mult, atunci pentru ce portavionul Dumneavoastră Charles de Gaulle luptă de moale împotriva teroriştilor? (...) Se vede că Siria nu-l preocupă mult pe Hollande", a spus el.

Campanie electorală din SUA, zguduită de un scandal: Atac incendiar asupra unui sediu republican

"Îi place să utilizeze acest cuvânt, Siria, pentru că dă frumos în faţa publicului, este un cuvânt senzual. Şi când îl aliază cu cuvântul 'Putin', acesta devine brutal şi pentru Hollande este cool", a spus în continuare Kiseliov.

Dar "la sfârşitul săptămânii, Hollande s-a aflat într-o poziţie inconfortabilă, în timp ce Putin şi-a păstrat bunele maniere", a estimat prezentantorul a cărui emisiune este una din cele mai vizionate duminică seara.

Puţin mai devreme, Vladimir Putin estimase că Franţa nu era" foarte implicată" în procesul de rezolvare a conflictului sirian, după ce şi-a anulat vizita la Paris prevăzută pentru 19 octombrie.

Citeşte şi: Cel puţin 25 de deţinuţi au murit într-o închisoare din Brazilia

Palatul Elysee informase de fapt Kremlinul că "o reuniune de lucru cu Vladimir Putin era posibilă asupra Siriei", dar că preşedintele Francois Hollande nu va merge să inaugureze împreună cu omologul său rus noul centru religios şi cultural rus.

Tensiunile între Franţa şi Rusia s-au intensificat după veto-ul rusesc la Naţiunile Unite în 8 octombrie cu privire la rezoluţia franceză care cerea încetarea bombardamentelor asupra Alepului, al doilea oraş ca mărime din Siria.

LEGE - La 6 ani, copiii își pot schimba SEXUL! Țările în care se întâmplă asta

Propunând această rezoluţie, Parisul a "înveninat situaţia", estimase miercuri Vladimir Putin.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.