Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii își epuizează rapid stocurile de rachete: Rusia are rachete pentru încă 3-4 atacuri în masă asupra Ucrainei (Oleksii Danilov)

Navy Recognition
Kalibr racheta

Rusia are suficiente stocuri de rachete pentru încă trei-patru atacuri la scară largă asupra Ucrainei, dar apoi va fi lăsată „complet fără rachete”, a declarat secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, Oleksii Danilov, într-un interviu pentru Ukrainska Pravda, publicat în decembrie. 19.

Potrivit lui Danilov, „ele (trupele ruse) au depășit deja limita (cantității de rachete) pe care, conform reglementărilor, ar fi trebuit să o respecte și au depășit-o cu mult timp în urmă”.

Danilov a spus că epuizarea proviziilor de rachete este „inacceptabilă” pentru armată, deoarece „ar putea avea provocări complet diferite și trebuie să lase măcar o rezervă”.

Cu toate acestea, Rusia are „mai mult sau mai puțin suficiente” rachete S-300 în arsenalul său pentru a continua să lovească orașele ucrainene, a declarat Danilov pentru Ukrainska Pravda.

Mai devreme, pe 22 noiembrie, ministrul Apărării Oleksii Reznikov a declarat că Rusia a folosit cea mai mare parte din arsenalul său de rachete de înaltă precizie pentru a ataca Ucraina. Potrivit datelor furnizate de Reznikov, Moscova avea apoi 119 rachete Iskander rămase în stoc, față de 900 înainte de începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei și 229 de rachete de croazieră Kalibr, față de 500 la 23 februarie.

Rusia a lansat peste 1.000 de rachete și drone asupra infrastructurii energetice ucrainene de la începutul lunii octombrie, a declarat șeful operatorului de rețea de stat din Ucraina, Ukrenergo Volodymyr Kudrytskyi.

În total, Rusia a lansat peste 4.500 de lovituri cu rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

Rusia a declanșat șapte atacuri cu rachete la scară largă asupra Ucrainei începând cu 10 octombrie, vizând infrastructura critică și ucigând zeci de civili.

În ultimul său atac din 16 decembrie, Moscova a lansat 72 de rachete asupra țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.