Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii le răspund vehement germanilor: 'Să își aducă aminte de 1945!'

BBC
germania rusia

Rușii le răspund vehement germanilor: „Să își aducă aminte de 1945!”

Mihail Șeremet, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse din partea regiunii Crimeea, i-a cerut ministrului apărării al Germaniei, Boris Pistorius, care s-a referit la pericolul unui conflict militar cu Rusia, să-și aducă aminte istoria și anul 1945, victorios pentru Uniunea Sovietică, informează Rador Radio România.

După cum relatează RIA NOVOSTI, Pistorius a declarat anterior că Germania trebuie să fie pregătită pentru un posibil atac al Rusiei. După cum a declarat ministrul german, din cauza existenței unei asemenea posibilități, Germania se înarmează împreună cu aliații pe linie NATO. "Această afirmație seamănă mai mult cu scorneala unui fascist analfabet neastâmpărat, căruia nu-i dă pace o înfrângere istorică, iar vanitatea cere revanșă. Pistorius să învețe sau să-și amintească istoria și anul victorios 1945, când armata noastră glorioasă l-a lovit pe fascist în vizuina sa. Rusia nu a fost niciodată un agresor, dar își va putea apăra teritoriile în așa fel încât apot pentru generații întregi vor fi reduse la tăcere tunurile și planurile agresive pentru orice inamic", a spus Șeremet pentru RIA NOVOSTI. Potrivit afirmațiilor sale, Rusia este autosuficientă și duce întotdeauna o politică foarte precaută și responsabilă, nepermițându-și să facă "declarații provocatoare și stupide", deoarece în mâinile ei se află o armă modernă super-puternică.

Context

Ministrul apărării german Boris Pistorius a avertizat că războiul dintre Rusia şi Ucraina s-ar putea extinde în ţările din vecinătate, transmite vineri DPA. ''Auzim ameninţări de la Kremlin aproape în fiecare zi - cel mai recent din nou împotriva prietenilor noştri din statele baltice'', a declarat Pistorius într-un articol publicat de cotidianul Tagesspiegel vineri, la exact un an de la preluarea mandatului de ministru federal al apărării (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.