Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii NU cred în intențiile lui Trump privind Siria: Mișcările SUA, dezvăluite de Serghei Lavrov

lavrov

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat marţi că SUA nu au intenţia de a părăsi Siria, în pofida unor declaraţii făcute anterior de Washington care sugerau acest lucru, informează agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

Într-o întâlnire cu presa la Beijing, ministrul Lavrov a afirmat că speră să-şi facă o idee mai clară despre modul în care ar urma să decurgă cooperarea în ceea ce priveşte soluţionarea problemei siriene în cursul contactelor cu omologi din Franţa.

Citește și: Anunț uriaș al Băncii Mondiale: Românii care lucrează în străinătate 'au vărsat' în țară miliarde de dolari anul trecut

O serie de ţări au pornit pe calea destrămării Siriei, în special, SUA, care - în pofida declaraţiilor lor de a părăsi teritoriul sirian - nu au de gând să o facă, a insistat Serghei Lavrov la Beijing, unde a participat luni la o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai ( Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan şi Kârgâzstan), potrivit RIA Novosti.

'În pofida declaraţiilor făcute de preşedintele (Donald) Trump, în realitate SUA se instalează activ pe malul estic al Eufratului şi nu intenţionează să plece de acolo', a susţinut ministrul rus, adăugând că americanii 'formează aici autorităţi locale, fiind încurajaţi intens de preşedintele Franţei, care a declarat recent că această coaliţie condusă de SUA trebuie să rămână până când în Siria va fi creată o ordine care să convină ţărilor occidentale', conform media ruse citate, anunță Agerpres.

Redresarea economică a Siriei va lua timp, iar acest lucru va necesita respect pentru suveranitatea acestei ţări, a mai spus şeful diplomaţiei ruse.

În acest context, Lavrov a subliniat că Moscova este preocupată şi de poziţia Occidentului, care a sugerat recent că nu va acorda niciun fel asistenţă zonelor aflate sub controlul Damascului. În acest context, publicaţia Vzgliad menţionează că Washingtonul s-a pronunţat împotriva oricărei asistenţe destinate refacerii zonelor controlate de regimul de la Damasc în Siria.

Citește și: Un miliardar celebru îi dă lovitura lui Donald Trump: Donaţie de milioane pentru un proiect pe care liderul de la Casa Albă l-a abandonat

Cât priveşte reuniunea miniştrilor de externe din G7 (Grupul celor şapte ţări puternic industrializate) de la Toronto pentru a condamna Rusia, ministrul Lavrov a spus că aceasta a avut evident o 'logică rusofobă'.

Reuniţi duminică şi luni la Toronto, şefii diplomaţiilor din G7 au cerut Moscovei să participe activ la reglementarea situaţiei din Siria. Aceştia au condamnat totodată 'comportamentul răuvoitor' al Rusiei în relaţiile internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.