Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii nu mai sunt în siguranță la ei acasă - Al doilea atentat pe calea ferată în două zile consecutive

O explozie a provocat marţi, pentru a doua zi consecutiv, deraierea unui tren de marfă în regiunea rusă Briansk, ce se învecinează cu Ucraina, au anunţat autorităţile locale, în condiţiile în care armata ucraineană, deşi s-a ferit să revendice astfel de sabotaje, a transmis că subminarea logisticii Rusiei este unul dintre elementele de pregătire pentru aşteptata sa contraofensivă, relatează Reuters.

Locomotiva şi mai multe vagoane ale trenului au ieşit de pe şine în urma incidentului de marţi, care a avut loc în regiunea Briansk, din vest, care se învecinează atât cu Ucraina, cât şi cu Belarus. Oficialii ruşi spun că grupuri de sabotaj pro-ucrainene sunt responsabile pentru mai multe atacuri care au avut loc acolo de când Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022.

"Un dispozitiv exploziv neidentificat a sărit în aer în apropierea gării Snejetskaia. Nu s-au înregistrat victime", a scris guvernatorul regional din Briansk, Aleksandr Bogomaz, pe Telegram, potrivit news.ro. "Ca urmare a incidentului, o locomotivă şi mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat", a adăugat el, fără a preciza cine este responsabil.

Operatorul căilor ferate ruseşti declarase anterior că 20 de vagoane au ieşit de pe şine din cauza unei "intervenţii neautorizate".

Snejetskaia se află în estul regiunii Briansk, la sud-est chiar de oraşul Briansk.

Un eveniment similar cu o zi înainte

Un tren de marfă a deraiat şi luni, la aproximativ 150 de km vest de Briansk, în urma unei explozii. Imagini ale acestui incident răspândite pe reţelele de sociale arătau mai multe vagoane cisternă culcate pe o parte şi un fum cenuşiu închis care se ridica în aer.

Subminarea logisticii Rusiei este unul dintre elementele de pregătire pentru aşteptata contraofensivă ucraineană, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, după ce un incendiu a distrus un mare depozit de combustibil rusesc de data aceasta în Crimeea.

Deşi nu a recunoscut în mod direct că a lovit instalaţia de depozitare a combustibilului din portul Sevastopol din Crimeea, comandamentul militar ucrainean a declarat că "un incendiu" a distrus 10 rezervoare de petrol cu o capacitate de aproximativ 40.000 de tone.

Guvernatorul oraşului, instalat de Moscova, a dat vina pe Ucraina şi a declarat ulterior că incendiul a fost stins înainte de producerea unui dezastru.

Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al comandamentului de sud al Ucrainei, a declarat că incendiul a provocat multă "nelinişte" în armata rusă.

"Faptul că logistica inamicului este subminată - această lucrare este pregătitoare pentru ofensiva amplă, la scară largă, pe care toată lumea o aşteaptă", a declarat duminică la televiziunea naţională Humeniuk, citată de presa ucraineană. "Prin urmare, inamicul simte că resursele sale sunt subminate şi începe să facă manevre", a adăugat ea.

Vineri, Ucraina a declarat că încheie pregătirile pentru contraofensiva împotriva forţelor ruseşti, deşi oficialii nu au dat nicio dată pentru când se va întâmpla acest lucru. Kievul a declarat că speră ca planificata contraofensivă să schimbe dinamica războiului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.