Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii par să fi spart frontul în Donbas: Denis Pushilin anunță că orașul Bahmut este aproape cucerit

shutterstock.com
razboi

Artemovsk pentru ruși, Bahmut pentru ucraineni este aproape de ”eliberare”, luptele s-au mutat în partea de vest a orașului, anunță șeful interimar al DPR (Republica Populară Donetk), Denis Pushilin.

De altfel armata rusă a concentrat în zonă trupele de elită sprijinite de detașamentele de asalt ale Grupului Wagner. Dacă frontul este spart se deschide calea pentru trupele ruse să preia întreg teritoriul Donețk și să înainteze adând în teritoriul ucrainean.

Pericolul este cu atât mai mare cu cât liniile defensive care au rezistat luni întregi erau concepute ca o parte dintr-un ansamblu mai mare care să protejeze zona centrală a Ucrainei de un atac la care se așteptau din Est.

Că situația este dramatică în acea zonă a confirmat-o inclusiv președintele Volodimir Zelenschi și serviciile de informații britanice care au admis că rușii au reușit spargerea frontului.

Pe măsură ce forțele ucrainene sunt alungate din oraș. iar eliberarea este iminentă, Rusia spune că numele ucrainene ale orașelor vor fi renunțate. Artyomovsk a fost numit Bahmut de către regimul de la Kiev în 2014.

Anterior armata rusă a anunţat că a cucerit satul Bahmuţke, în regiunea Doneţk, a anunţat pe canalul de Telegranm ”apărarea teritorială” a ”republicii populare” de la Doneţk, în estul Ucrainei, iar serviciile secrete britanice au anunșat că orașul Soledar este sub controlul rușilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.