Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii recunosc: Forțele ruse deţin probabil controlul oraşului Soledar

cnn.com
bahmut-razboi

Forțele ruse și mercenarii Wagner dețin probabil controlul asupra majorității orășelului Soledar din estul Ucrainei, după progresele tactice din ultimele patru zile, a precizat marți Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare, anunță reuters, potrivit Rador.

Oficialii de la Kiev afirmă că Moscova a efectuat un atac puternic asupra localităţii Soledar, în regiunea industrială Donbas. Soledar se află aproape de Bahmut, unde trupele ambelor părți au suferit pierderi grele în unele dintre cele mai intense lupte de tranșee de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape 11 luni.

Președintele Zelenski a declarat „aproape nu mai există viață” în Soledar, care a rămas „fără ziduri întregi”. Potrivit preşedintelui, „întregul pământ de lângă Soledar este acoperit cu cadavrele ocupanților”. Soledar - care avea o populație de aproximativ 10.000 înainte de război - ar putea fi considerat de ruşi un obiectiv strategic pentru capturarea oraşului Bahmut, unde se duc în continuare lupte sângeroase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.