Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii pregătesc două portavioane înarmate cu rachete de croazieră Kalibr

ct100.ro
portavion

Rușii au dus două portavioane înarmate cu 16 rachete de croazieră Kalibr în misiune de luptă în Marea Neagră, anunță RBC-Ucraina. Un grup de nave ale flotei inamice, 17 unități, continuă să manevreze în Marea Neagră. Acest lucru "dă astfel de înțeles" că Rusia este gata să se răzbune pentru "deciziile incomode și dificile" privind regiunea Herson.

Sunt destul de probabile repetări ale unor atacuri masive cu rachete și drone pe întreg teritoriul Ucrainei. Rușii continuă să transfere unități și echipamente între cele două maluri ale Niprului, să echipeze liniile defensive de pe malul stâng și să tragă asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni de pe malul drept.

Forțele de apărare ale Ucrainei avansează linia frontului mai aproape de malul stâng, ocupanții "se împachetează de urgență în ambarcațiuni care par potrivite pentru traversare" și încearcă să fugă. Rușii lovesc pozițiile ucrainene din districtul Beryslav cu drone kamikaze de tip Lancet și nu încetează să bombardeze zonele din spate.

Ca urmare a bombardamentelor inamice, o casă privată din Novooleksandrivka a fost distrusă. În timpul zilei și seara, rușii au lovit districtul Nikopol cu grindină, Uragane și artilerie grea, iar un copil de 10 ani a fost rănit de schije în comunitatea Myrivsk, anunță RBC-Ucraina.

Aviația tactică a lovit de două ori pozițiile forțelor și echipamentelor ruse, unitățile de artilerie au îndeplinit peste 50 de misiuni și au continuat să distrugă sistemul logistic și de control al inamicului. Pierderile confirmate ale Rusiei sunt de 50 de ocupanți la punctul de "cazare compactă și înfrângere convenabilă", doi ruși au fost capturați. Apărătorii Ucrainei au doborât drona de recunoaștere inamică "Orlan-10" iar specialiștii studiază materialele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.