Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii pregătesc un asalt masiv în Bahmut, situația s-a înrăutățit pentru ucraineni în toată regiunea Donețk

donetk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un discurs adresat națiunii, duminică seară, că situația de pe front, în special în direcția Donețk, s-a înrăutățit în ultimele zile.

„Situația de pe front în timpul unui război atât de fierbinte este întotdeauna dificilă. Dar zilele astea - și mai ales în direcția Donețk - este din ce în ce mai greu. Mulțumesc fiecărei brigăzi, fiecărui soldat și comandant care face totul pentru a ne apăra pozițiile și care distruge ocupantul”, a spus Zelenski.

De asemenea, ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a vizitat unități de luptă din Donbas și a declarat că armata rusă își concentrează forțele pentru un asalt la vest de Bahmut.

Zelenski a precizat că Ucraina are nevoie de arme din partea aliaților vestici și că declarațiile de sprijin ale cancelariilor occidentale nu ajută cu nimic pe front, dacă ele nu sunt însoțite de armamentul aferent.

Reproșuri pentru aliați

„Cerul nu este protejat de retorică. Faptul că sancțiunile împotriva Rusiei sunt încă ocolite și faptul că noi, în Ucraina, așteptăm de luni de zile un pachet de sprijin vital, faptul că încă așteptăm un vot în Congresul SUA arată că încrederea în sine a teroriştilor este în creştere de luni de zile. Nu mai putem pierde timpul. Este necesar să facem totul pentru ca răul și războaiele să nu se răspândească. Mulțumesc tuturor celor care înțeleg asta. Toți cei care pot oferi protecție ar trebui să o facă”, a declarat acesta.

Președintele Ucrainei a menționat că Rusia încă face rost de componente militare din Vest.

„Rusia folosește fiecare zi pentru a face daune semnificative. Din păcate, ajutorul acordat Ucrainei este încă limitat, iar statul rus are încă acces la componente critice necesare producției de rachete și drone. Fiecare rachetă care lovește Ucraina conține cel puțin zeci de componente – electronice, cipuri – care sunt furnizate de companii din alte țări și importate pe teritoriul vecinilor Rusiei”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.