Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii reacționează la anunțul lui Biden: Exerciții de amploare ale forțelor nucleare, cu rachete care pot lovi ținte la 11.000 de km depărtare

rachetă yars

Reuters relatează că forțele nucleare rusești organizează exerciții în provincia Ivanovo, la nord-est de Moscova. Știrea provine de la agenția rusă Interfax, care citează miercuri Ministerul rus al Apărării.

Știre vine la scurt timp după ce Biden a anunțat că SUA va trimite Ucrainei un pachet de asistență de securitate în valoare de 700 de milioane de dolari, inclusiv rachete cu rază medie de acțiune.

Divizia Teykovskaya a Forțelor de Rachete Strategice (RVSN), în cadrul exercițiului, efectuează manevre pe rutele de patrulare de luptă ale lansatoarelor autonome ale complexelor strategice Yars, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării.

"În regiunea Ivanovo, lansatoarele autonome ale sistemului mobil de rachete terestre Yars ale formațiunii Teikovsky a Forțelor de rachete strategice efectuează acțiuni de manevră intensive pe rutele de patrulare de luptă în cadrul exercițiilor", se arată în raportul MInisterului rus al Apărării.

Se raportează că aproximativ 1.000 de militari au fost implicați în exercițiu, fiind implicate peste 100 de echipamente.

Forțele de rachete strategice este o ramură a Forțelor Armate ale Federației Ruse, principala componentă a forțelor sale nucleare strategice. Forțele de rachete strategice sunt destinate descurajării nucleare a unei posibile agresiuni.

Baza grupării Forțelor de Rachete Strategice o constituie complexele moderne Yars. Yars este capabil să lovească ținte la distanțe de până la 11.000 km, este echipat cu un focos multiplu cu unități de ghidare individuală de manevră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.