Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii scormonesc pușcăriile în căutare de soldați - Deținuții ar putea fi grațiați dacă dau dovadă de curaj și de eroism în timpul ostilităților

atlanticcouncil.org
soldati rusi

Senatorii ruși au elaborat un proiect de lege privind participarea celor condamnați la închisoare, la ostilități (din Ucraina - n.r.). A fost întocmit un proiect de lege care prevede posibilitatea scutirii de pedeapsă a anumitor categorii de condamnați, pentru cei care dau dovadă de curaj și de eroism în timpul ostilităților, a declarat senatorul rus Olga Kovitidi, notează Interfax citată de RADOR.

'Împreună cu colegul meu Andrei Klişas, ​​am elaborat un proiect de lege privind participarea personalului militar condamnat și a civililor care au comis o infracțiune de gravitate mică și medie, la ostilități, cu perspectiva de a fi absolviţi de pedeapsă', a scris Kovitidi pe Telegram. Potrivit acesteia, documentul presupune că, dacă condamnatul dă dovadă de curaj și de eroism în îndeplinirea îndatoririi militare, de o atitudine conștiincioasă față de îndeplinirea atribuțiilor militare și demonstrează că este dispus să-şi corecteze faptele sale, atunci, la propunerea comandamentului, instanța de judecată îl poate scuti de executarea pedepsei sau de restul pedepsei, anulând condamnarea sau înlocuind restul pedepsei cu o formă mai blândă de pedeapsă. Un proiect de lege privind implicarea condamnaților şi participarea la operațiunea specială militară rusă a fost înaintat spre aprobarea Dumei de Stat a Rusiei. Kovitidi a menționat că legea nu se va aplica în cazul celor condamnați pentru infracțiuni ce prevăd răspunderea penală pentru instigarea, convocarea sau participarea la revolte în masă, încălcarea regulilor de organizare a mitingurilor, adunărilor publice şi cele de discreditare a Forțelor Armate Ruse, a celor care fac propaganda simbolurilor naziste, lansează solicitări de aplicare de sancțiuni împotriva Federației Ruse, pentru distribuirea de informații false în mod deliberat despre utilizarea Forțelor Armate Ruse.

Potrivit Kovitidi, inițiativa va elimina o lacună în legislația actuală, care nu are mecanisme legale care să permită condamnaților care doresc să ia parte la ostilități. 'Am propus modificarea Codului Penal al Federației Ruse, completându-l cu Articolul 82.2, care prevede posibilitatea anulării detenţiei pe timp de război, în perioada de mobilizare, a legii marțiale sau a conflictului armat, pentru anumite categorii de condamnați sau amânarea executării pedepsei în legătură cu participarea la ostilități, a scris Kovitidi.' Scutirea de pedeapsă a acestei categorii de condamnați care vor lua parte la ostilități se va face printr-o decizie judecătorească, pe baza unei cereri a comandamentului militar și a concluziilor procurorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.