Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se aseamănă cu americanii: aproape jumătate dintre bărbații ruși și mai mult de o treime dintre femei sunt supraponderali

Agerpres
obez gras

Aproape jumătate dintre bărbații ruși și mai mult de o treime dintre femei sunt supraponderali, a spus șeful Serviciului Federal pentru Supravegherea în domeniul Protecției Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării Populației din Federația Rusă, Anna Popova, informează Interfax.

"În țară în ansamblu, supraponderalitatea se observă la 47,6% dintre bărbați și 35,6% dintre femei, obezitate - la 19% și, respectiv, 27,6% dintre bărbați și femei", a spus Popova vineri într-un interviu.

Popova a spus că este periculos „cu creșterea bolilor cronice, probleme cu sistemul cardiovascular, hipertensiune, diabet”.

"Din nou, în ultimele șase luni, sa dovedit că persoanele supraponderale sunt expuse riscului de complicații grave atunci când sunt infectate cu coronavirus", a spus Popova.

Citește și: Judecătoarea Evelina Oprina își anunță candidatura la președinția CSM - Reacție la scandalul dosarului penal clasat de SIIJ

Potrivit acesteia, „primele zece regiuni în care obezitatea este cea mai răspândită” includ regiunile Oryol, Kurgan, Voronezh, Kemerovo, Kursk, Republica Altai, regiunea Bryansk, Teritoriul Altai, Regiunea Tula și Regiunea Autonomă Evreiască.

Popova a mai spus că medicii pediatri ruși au remarcat, de asemenea, „o creștere rapidă a numărului de copii cu boli supraponderale și concomitente”.

"Din păcate, avem din ce în ce mai mulți copii cu supraponderalitate și obezitate. În rândul băieților de vârstă școlară, 20% sunt supraponderali, obezitatea la fiecare zecime (10,7%). În rândul fetelor - 14% și respectiv 5,6%" , - ea a spus.

Citește și: Poliția Animalelor, înființată OFICIAL în România! Guvernul începe angajările: va avea 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari .

Ea consideră că, pentru a îmbunătăți situația din Federația Rusă, este necesară promovarea unei culturi a alimentației sănătoase.

"La urma urmei, cel mai important lucru într-o dietă sănătoasă nu este refuzul unor alimente, ci moderarea și pregătirea adecvată - fără exces de sare, zahăr și grăsimi", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.