Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii și ucrainenii negociază evacuarea civililor din Severodonețk

NEXTA
război rusia ucraina

Rușii și ucrainenii poartă discuții pentru o încetare temporară a focului care să permită evacuarea civililor refugiați în uzina Azot din Severodonețk, anunță CNN.

Negocierile sunt în curs de desfășurare pentru a permite evacuarea în siguranță a sute de civili adăpostiți la uzină chimică din Severodonetsk, a declarat șeful administrației militare pentru televiziunea ucraineană. „Se negociază o încetare a focului și un coridor, dar există o mulțime de provocări și jocuri rusești", a declarat Roman Vlasenko, care a mai spus că nu a fost implicat personal în discuții.

La începutul săptămânii, rușii au spus că vor deschide un „coridor umanitar" pentru ca civilii de la uzină să poată fi evacuați, dar numai către teritoriul controlat de Rusia la nord, nu și către orașul Lysychansk, controlat de ucraineni, la vest.

Serhiy Hayday, șeful administrației militare regionale, a declarat joi pentru CNN că o evacuare ar fi posibilă doar dacă ar exista o încetare completă a focului, dar că este foarte sceptic în privința oricăror promisiuni făcute de Rusia. Vlasenko a declarat că situația de la uzina Azot este „tensionată".

„Podurile sunt toate aruncate în aer, nu există acces direct la Lysychansk. Folosim abordări creative în ceea ce privește comunicarea și logistica”, a precizat șeful administrației militare.

Oficialii ucraineni susțin că de numeroase ori forțele rusești nu au respectat promisiunile de a deschide coridoare de evacuare, au împins civili evacuați pe teritoriul lor și nu au respectat acordurile de încetare a focului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.