Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii și ucrainenii se acuză reciproc după incidentul care putea genera o catastrofă - Alimentarea cu energie, întreruptă la centrala nucleară Zaporojie

Digi24
Zaporojie

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, aflată sub controlul armatei ruse şi vizată de mai multe bombardamente, este "complet deconectată" de la reţea, după avarierea liniilor de comunicaţie, a anunţat joi operatorul ucrainean Energoatom, informează AFP şi Reuters.

"Cele două reactoarele ale centralei aflate în funcţiune au fost deconectate de la reţea. În consecinţă, acţiunile agresorilor au provocat o deconectare totală a centralei nucleare Zaporojie de la reţeaua electrică, pentru prima dată în istoria ei", a subliniat grupul de stat Energoatom pe Telegram.

De cealaltă parte, Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al administrației militaro-civile din regiunea Zaporojie, a declarat joi că alimentarea cu energie electrică în regiune a fost restabilită.

Joi, energia electrică a fost întreruptă pe teritoriul regiunilor Zaporojie și Herson din cauza unui scurtcircuit în rețea. Aceasta a fost provocată de bombardamentele de artilerie ale armatei ucrainene asupra Energodar, au anunțat rușii.

Incendiul rezultat a forțat sistemele de securitate de la centrala nucleară din Zaporojie să funcționeze, scrie Tass .

"Lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare, ceea ce va permite includerea tuturor consumatorilor din regiune în sistemul energetic în viitorul apropiat", a declarat administrația regională într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.