Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii sunt ocupați în Ucraina - Bombardamentele forţelor ruse în Siria s-au redus

explozii alep siria

Bombardamentele forţelor ruse în Siria s-au redus după ce Rusia a atacat Ucraina, a afirmat vineri organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) într-un raport preluat de AFP.

OSDO, cu sediul în Regatul Unit, a marcat şapte ani de la începutul intervenţiei militare a Rusiei în războiul civil din Siria, de partea regimului de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad.

Conform raportului citat, din 30 septembrie anul trecut, atacurile ruse au ucis 241 de oameni, marea majoritate combatanţi din gruparea jihadistă Statul Islamic. Printre victime s-au numărat însă şi 28 de civili.

Cel mai grav bilanţ al bombardamentelor ruşilor s-a înregistrat în 2015, primul an al intervenţiei: 9364 de morţi, dintre care 3804 civili (906 copii, 561 de femei şi 2337 de bărbaţi), consemnează OSDO, care are o reţea extinsă de surse în Siria.

În total, au murit în urma atacurilor ruse peste 21.000 de oameni, dintre care 8697 de civili, inclusiv 2112 copii.

În prezent, însă, "ruşii sunt ocupaţi cu ceea ce se întâmplă în Ucraina", iar ca urmare intensitatea bombardamentelor din Siria a scăzut "considerabil".

Războiul din Siria, declanşat de reprimarea manifestaţiile pentru democraţie, a distrus infrastructura ţării, a obligat milioane de oameni să se strămute şi a lăsat în urmă aproximativ o jumătate de milion de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.