Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii susțin că e înghesuială mare la vaccinul produs de ei. 27 de ţări și-ar dori să cumpere vaccinul Sputnik V

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Un număr de 27 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, potrivit Sputnik News. Pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea fazelor de testare a vaccinului „Sputnik V”, relatează mediafax.

Vezi și: NASA trimite un submarin pentru a explora mările de pe Titan, satelitul lui Saturn, care ar putea fi locuibil

Pe 11 august Rusia a înregistrat primul vaccin din lume împotriva infecţiei cu COVID-19, acesta fiind dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova şi de ministerul rus al apărării.

27 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin, difuzate de canalul de televiziune Russia 24.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

Printre statele care şi-au exprimat intenţia de a-l cumpăra se numără: Brazilia, Venezuela, Kazahstan, Azerbaidjan şi Belarus. Anterior, şi Serbia s-a arătat interesată de vaccinul rusesc.

Totodată, potrivit vicepremierului rus, o serie de ţări sunt pregătite pentru diferite forme de cooperare cu Rusia, printre care se numără dezvoltarea în comun a unui vaccin, localizarea producţiei şi furnizarea de ajutor umanitar.

Ea a adăugat că au fost deja alese trei situri industriale pentru producţia de vaccinuri.

„Până în prezent, primul vaccin înregistrat, Sputnik V, a intrat în a treia etapă de studii clinice, iar Ministerul rus al Sănătăţii, împreună cu Ministerul Industriei şi Comerţului şi Serviciul Federal de Supraveghere în Asistenţă Medicală, a selectat trei situri industriale care au competenţă pentru producţia industrială a vaccinului”, a declarat Golikova la o întâlnire cu cabinetul.

Citește și: Acuzații la adresa PNL! Angajați amenințați cu concedierea dacă nu fac campanie pentru liberali

Ministrul adjunct a spus că în timpul studiilor clinice nu au fost înregistrate complicaţii la cei care au primit vaccinul rusesc împotriva coronavirusului.

Potrivit lui Golikova, se preconizează că la sfârşitul lunii septembrie vor fi finalizate şi studiile clinice ale unui alt vaccin rusesc împotriva coronavirusului, EpiVacCorona, care este dezvoltat de Centrul de Cercetare de Stat pentru Virologie şi Biotehnologie Vektor. Înregistrarea acestui vaccin este programată pentru sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după ce cazurile COVID-19 au crescut: M-a surprins

Vaccinul Gam-COVID-Vac („Sputnik V”) a trecut prin două faze de testare, iar pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea acestora. În a treia şi a patra fază de testare vor participa 40.000 de voluntari cu vârsta de cel puţin 18 ani, iar studiile vor fi efectuate în mai multe instituţii medicale de stat din Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.