Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii vor să ia locul americanilor în Afganistan! Vladimir Putin e gata să intervină: priorități anunțate de liderul de la Kremlin

captura Twitter
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia va contribui la stabilizarea situației din Afganistan, adăugând că o sarcină prioritară actuală este formarea unui Guvern, relatează agenția MNA. Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații la summitul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) de la Erevan, la care au participat liderii Rusiei, Armeniei, Belarusului și Kazahstanului.

Putin a declarat că utilizarea forțelor CSTO în Kazahstan a fost analizată, adăugând că Rusia susține decizia de a dota forțele CSTO cu arme moderne. CSTO este o alianță militară interguvernamentală care urmărește să își protejeze interesele de orice potențială agresiune. Aceasta include Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

Președintele rus a adăugat că situația din Afganistan rămâne dificilă, adăugând că amenințarea infiltrării militanților în țările CSTO este încă ridicată.

„Să sperăm că deciziile privind delimitarea frontierelor și problemele umanitare vor permite Baku și Erevan să ajungă la un tratat de pace”, a mai punctat Putin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.