Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusoaica Maria Butina, arestată în luna aprilie în Statele Unite după ce a recunoscut că a lucrat ca agent de informații pentru Rusia, a ajuns la Moscova

spionaj

Rusoaica Maria Butina, arestată în luna aprilie în Statele Unite după ce a recunoscut că a lucrat ca agent de informații pentru Rusia, a ajuns sâmbătă la Moscova, după ce a fost eliberată din închisoare, informează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

„Rușii nu se dau bătuți niciodată”, a spus ea la aeroport, unde a fost așteptată de tatăl său și de un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe. Ea le-a mulțumit celor care au sprijinit-o și a adăugat că este bucuroasă că a reușit să se întoarcă acasă.

Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice cu scopul de a influența politicile americane, a fost condamnată la 18 luni de închisoare de către un tribunal federal din Statele Unite. Aceasta a recunoscut că a conspirat pentru a acționa ca un agent pentru Rusia. În luna decembrie aceasta a început să coopereze cu autoritățile americane.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Cazul ei a dus la o răcire a relațiilor dintre Statele Unite și Rusia, Moscova acuzând Washingtonul că ar fi obligat-o pe Butina să pledeze vinovată pentru „niște acuzații ridicole”.

Butina a fost eliberată vineri din închisoarea din statul Florida unde a fost încarcerată, iar la sosirea pe aeroportul din Moscova a refuzat să comenteze despre acuzațiile care i-au fost aduse. Ea ar fi trebuit să fie eliberată din penitenciarul din Tallahassee în noiembrie, însă o modificare a legilor federale a permis ca aceasta să fie eliberată mai devreme pentru bună purtare, a informat avocatul său din Statele Unite, Robert Driscoll.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.