Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusoaica Olga Zabelinskaia, aur la contratimp pentru Uzbekistan la Jocurile Asiatice

eurosport.ro
ciclism sprint

Ciclista de origine rusă Olga Zabelinskaia a câştigat marţi medalia de aur pentru Uzbekistan în proba de contratimp din cadrul Jocurilor Asiatice de la Hangzhou (China), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, o altă rusoaică, canotoarea Ana Prakaten, vicecampioană olimpică la schiff simplu, a cucerit aurul tot pentru Uzbekistan la Jocurile Asiatice.

Zabelinskaia, 43 ani, a cucerit sub culorile Rusiei medalia de bronz la Londra 2012 şi argintul la Rio 2016, în competiţia pe şosea. Între cele două olimpiade, ea a fost suspendată 18 luni pentru dopaj.

În proba de contratimp (18,3 km), Zabelinskaia a ocupat primul loc cu timpul de 24mi35sec, fiind urmată de japoneza Eri Yonamine la 59 secunde respectiv de kazaha Rinata Sultanova la 1 minut.

''Am reprezentat echipe diferite din motive diverse. Nu contează dacă reprezint Rusia la Jocurile Olimpice sau Uzbekistanul la Jocurile Asiatice, ţinta mea a fost mereu să câştig medalii. Nu contează prea mult naţionalitatea. Simt nevoia să dau tot ce am mai bun'', a declarat Zabelinskaia, care a obţinut cetăţenia uzbecă în 2018.

Zabelinskaia, care miercuri va concura în cursa de fond pe şosea, speră să participe vara viitoare la JO 2024: '''Este ca ultima cursă a carierei mele, ultima mare. Poate şi Mondialele, depinde de cum mă voi simţi''.

Peste 100 de sportivi ruşi şi-au schimbat cetăţenia pentru a putea concura la marile competiţii internaţionale, a spus ministrul adjunct al sporturilor din Rusia, Alexei Mozorov, luna trecută.

Comitetul Internaţional Olimpic urmează să discute problema participării sportivilor din Rusia şi Belarus la Paris 2024 în Sesiunea sa de la Mumbai de la finele lunii octombrie.

Proba masculină de contratimp (39,6 km) a fost câştigată de kazahul Alexei Luţenko cu timpul de 48min05sec, urmat în clasament de chinezul Xue Ming la 2 minute respectiv de Lau Wan Yau din Hong Kong la 2min12sec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.