Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusul Viktor Mamatov, dublu campion olimpic, s-a stins la 86 de ani

lumanare doliu

Rusul Viktor Mamatov, campion olimpic olimpic în proba de ştafeta de 4x7,5 km în 1968 şi în 1972, a încetat din viaţă la vârsta de 86 ani, a anunţat Federaţia rusă de biatlon (RBU), preluată de EFE, potrivit Agerpres.

Sănătatea lui Mamatov, conform celor apropiaţi, s-a deteriorat după decesul soţiei sale de anul trecut. El trăia într-un azil de bătrâni din Moscova, unde s-a mutat în urmă cu doi ani alături de soţie.

În ultimele zile, el abia şi-a părăsit camera şi a avut dificultăţi în a-şi recunoaşte familia şi prietenii, conform agenţiei TASS.

Pe lângă titlurile olimpice, în palmaresul lui Mamatov figurează alte patru titluri de campion mondial în proba individuală de 20 km (1967) şi la ştafetă 4x7,5 km (1969, 1970, 1971).

La Jocurile Olimpice din 1984 de la Sarajevo, Mamatov a fost antrenorul echipei naţionale a URSS. A fost, de asemenea, ''antrenor emerit al URSS'' şi ''maestru onorific al sportului al URSS'', fiind decorat cu premiul Ordinul de Merit al Patriei, Prietenia popoarelor şi de două ori cu Ordinul Steagul Roşu al Muncii.

Mamatov a fost şeful delegaţiei sportive a URSS la Jocurile Olimpice de la Calgary (1988), apoi al echipei ruse unificate la Jocurile de la Albertville (1992), precum şi al Rusiei la Jocurile Olimpice de la Nagano (1998) şi Salt Lake City ( 2002).

A fost preşedinte al Federaţiei sovietice de Biatlon (1989-1992), precum şi vicepreşedinte onorific al RBU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.