Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rwanda vrea să găzduiască 30.000 de migranţi africani vânduţi ca sclavi în Libia

Time
Antonio Guterres

Guvernul Rwandei s-a oferit să găzduiască până la 30.000 de migranţi africani ţinuţi ca sclavi de către grupări înarmate în Libia, relatează joi agenţia DPA. Anunţul, făcut astăzi, survine la câteva zile după ce televiziunea americană CNN a difuzat imagini cu migranţi africani care erau vânduţi ca sclavi pentru muncă, contra unei sume de circa 400 de dolari.

''Având în vedere filosofia politică a Rwandei şi propria noastră istorie, nu putem sta liniştiţi când fiinţe umane sunt maltratate şi vândute ca nişte animale'', a declarat ministrul rwandez de externe, Louise Mushikiwabo. ''Porţile noastre sunt larg deschise. Rwanda este o ţară mică, dar vom găsi ceva loc'', a mai spus ministrul rwandez.

Rwanda, situată în estul Africii, are o populaţie de 12 milioane de locuitori. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat că a fost ''îngrozit'' când a văzut imaginile difuzate de CNN. Marţi, Uniunea Africană (UA) a anunţat că a demarat o anchetă în legătură cu pieţele de sclavi din Libia şi că încearcă să obţină accesul la centrele de detenţie ilegale în care sunt ţinuţi migranţi şi apoi vânduţi celor care oferă cel mai mult.

UA a făcut apel la cele 55 de state membre ale sale să ofere sprijin logistic pentru evacuarea migranţilor aflaţi în Libia către ţările lor de origine, conform Agerpres. La începutul acestei săptămâni, Camerunul a evacuat 250 de cetăţeni ai săi din Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.