Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryanair a raportat pierderi record de 815 milioane de euro, din cauza pandemiei de COVID-19

www.businessmagazin.ro
Ryanair

Compania aeriană low-cost Ryanair a raportat luni pierderi anuale record de 815 milioane de euro, după ce restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 au obligat-o să anuleze 80% din zboruri, dar cu toate acesta compania irlandeză s-a declarat încrezătoare că relansarea a început, transmite Reuters.

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a precizat că în exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2021 a transportat 27,5 milioane de pasageri, faţă de 149 milioane de pasageri în exerciţiul încheiat la 31 martie 2020, în ceea ce a fost cel mai dificil an din istoria sa de 35 de ani. Cifra de afaceri a Ryanair s-a diminuat cu 81% până la 1,64 miliarde de euro, potrivit agerpres.ro.

Compania irlandeză, care a fost nevoită să desfiinţeze aproximativ 3.000 de locuri de muncă, adică aproximativ 15% din efectivele sale pentru a-şi reduce costurile, reaminteşte faptul că mai multe companii aeriene europene, precum Flybe, Level sau Germanwings, au dat faliment din cauza şocului economic provocat de pandemie.

Pentru exerciţiul fiscal în curs, Ryanair se aşteaptă să transporte un număr de pasageri situat în zona inferioară a intervalului 80-120 de milioane de pasageri însă doar o cifră cuprinsă între 5 şi 6 milioane de pasageri pentru trimestrul aprilie-iunie. În ceea ce priveşte estimările de profit pentru acest an, Ryanair susţine că cel mai probabil scenariu este acela în care va ajunge la echilibru financiar, cu condiţia ca programele de vaccinare să continue.

"Dacă, aşa cum se prognozează, majoritatea europenilor vor fi vaccinaţi până în luna septembrie, credem că ne putem aştepta la o revenire puternică în a doua jumătate a anului fiscal, începând din octombrie şi până în martie", a declarat directorul general de la Ryanair, Michael O'Leary.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.