Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryanair a raportat primul profit trimestrial din ultimii doi ani, dar şi-a înrăutăţit previziunile anuale

www.businessmagazin.ro
Ryanair

Compania aeriană irlandeză Ryanair a raportat luni primul profit trimestrial din ultimii doi ani dar şi-a înrăutăţit previziunile anuale, estimând pierderi de până la 200 de milioane de euro, în urma planului de a vinde bilete la preţ redus în sezonul de iarnă şi a preţului mai ridicat al combustibilului, transmit Bloomberg şi Reuters.

În trimestrul trei din 2021, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a înregistrat un profit de 225 milioane de euro, fiind primul profit trimestrial din perioada octombrie-decembrie 2019 şi până în prezent, potrivit Agerpres.

Compania cu sediul la Dublin a avertizat că se aşteaptă la pierderi cuprinse între 100 şi 200 milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022, un nivel mai redus faţă de pierderile de 815 milioane de euro în anul precedent.

"Nu este nicio îndoială că ultimele luni din anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022 vor fi dificile, în special sezonul de iarnă", a afirmat directorul general Michael O'Leary. Dar menţinerea preţurilor scăzute şi un număr ridicat de pasageri în sezonul de iarnă "ne va ajuta să înregistrăm o redresare solidă" în vara lui 2022, a adăugat şeful Ryanair.

Numărul locurilor goale per avion va scădea până în vara anului viitor de la aproximativ 20% la sub 10%, iar compania se aşteaptă să redevină profitabilă în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2023, a anunţat O'Leary.

În perioada aprilie-septembrie 2021, compania a transportat 39,1 milioane de pasageri, mai mult decât dublu faţă de perioada similară din 2020, dar cu 54% sub nivelul din perioada aprilie-septembrie 2019. De asemenea, în perioada aprilie-septembrie 2021, Ryanair a înregistrat pierderi după taxe de 48 milioane de euro, din care 273 milioane de euro în în perioada aprilie-iunie 2021.

În sezonul de iarnă, Ryanair se aşteaptă să transporte 10 milioane de pasageri pe lună şi peste 100 milioane de pasageri în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2022.

Ryanair a informat că ia în considerare delistarea de la Bursa de la Londra (LSE) din cauza scăderii tranzacţiilor, pe fondul efectelor Brexitului.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.