Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryanair schimbă politica de bagaje la bordul avioanelor sale

Ryanair

Un procent de 60% dintre clienţii Ryanair nu vor fi afectaţi de schimbarea politicii pentru bagaje, afirmă operatorul aerian lowcost Ryanair într-un comunicat remis stiripesurse.ro

Compania a anunţat, vineri, că începând cu data de 1 noiembrie 2018 va adopta o nouă politică de bagaje, cea mai importantă decizie fiind aceea că toţi pasagerii vor trebui să plătească între 6 şi 10 euro pentru a putea lua la bordul avionului un bagaj de mână cu greutatea de până la 10 kilograme. Anterior, toţi clienţii fără prioritate puteau aduce 1 bagaj de mână (mic) şi 1 bagaj mai mare (cu roţi) în mod gratuit. Bagajul mai mare era înregistrat la poartă şi trimis la cală (gratuit). Aceasta a dus la înregistrarea la poartă a până la 120 de bagaje gratuite, fapt ce cauza întârzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aeronavei, subliniază Ryanair.

Potrivit comunicatului companiei, clienţii cu prioritate la îmbarcare (în prezent 30%) pot continua să transporte 2 bagaje de mână gratuite (1 bagaj cu roţi de 10 kg şi 1 bagaj mic) în timp ce clienţii fără prioritate pot transporta doar 1 bagaj de mână gratuit (mic).

"60% dintre clienţii Ryanair nu vor fi afectaţi de această schimbare a politicii pentru bagaje, din moment ce 30% dintre clienţi deja achiziţionează serviciul de Îmbarcare Prioritară şi 30% deja călătoresc doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână. Ryanair se aşteaptă ca, din cei 40% clienţi rămaşi (fără prioritate achiziţionată), afectaţi de această nouă politică, majoritatea fie va alege să călătorească cu Îmbarcare Prioritară sau va călători doar cu 1 bagaj gratuit (mic) de mână, respectiv alţii vor achiziţiona bagajul înregistrat de 10 kg la preţ mai mic", se precizează în comunicatul Ryanair.

Operatorul aerian subliniază, de asemenea, că a fost mărită dimensiunea pentru bagajul mic de mână cu peste 40%, de la 35 x 20 x 20 cm la 40 x 20 x 25 cm. "Aproape că am dublat dimensiunea pentru măsurătorul nostru de bagaje mici de la 35 x 20 x 20cm la 42 x 20 x 30 cm pentru a permite bagaje de mână care sunt considerabil mai mari (25%) decât dimensiunile permise pentru bagajul mic", precizează Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.