Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat! Ce au discutat Tudorel Toader și ambasadorul Germaniei în cadrul vizitei-fulger

just.ro
Tudorel Toader Cord Meier-Klodt

Discuţii învăluite de mister, ieri, la Ministerul Justiţiei, când ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a efectuat o vizită. Informaţii cu privire la subiectele care au fost pe masa discuţiilor dintre ministrul Tudorel Toader şi ambasador abia acum au ieşit la iveală.

Proiectul de modificare a legilor Justiţiei s-a aflat printre temele discutate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, potrivit unui  comunicat al MJ transmis joi AGERPRES.

Citeşte şi: Campioni ai României, ESCROCAŢI de un apropiat al lui Băsescu şi Udrea

"Discuţiile au vizat proiectul legii de modificare şi completare a Legilor justiţiei, respectiv Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii", se precizează în comunicat. 

Cu această ocazie, arată sursa citată, ministrul Justiţiei a arătat faptul că procedura de numire în funcţiile de conducere la Ministerul Public va fi supusă unui aviz al Comisiei de la Veneţia. Cu referire la Inspecţia Judiciară, a subliniat din nou necesitatea consolidării independenţei acesteia, inclusiv prin organizarea acestei instituţii în mod autonom, atât faţă de Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi faţă de Ministerul Justiţiei. 

Totodată, precizează MJ, partea română a subliniat strânsa legătură cu Comisia Europeană, urmând să aibă loc o întrevedere la nivel înalt cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, după finalizarea, de către Ministerul Justiţiei, a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legilor Justiţiei. 

"Ambasadorul Meier-Klodt a reiterat interesul comun ca România să îndeplinească, cât de curând posibil, recomandările remanente din raportul MCV al Comisiei Europene din ianuarie 2017. În acest context, ambasadorul a subliniat importanţa majoră a garantării independenţei justiţiei, cea care a contribuit, în mare măsură, la clădirea încrederii partenerilor străini în consolidarea statului de drept în România", precizează MJ.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, LOVITURĂ pentru Tarom. Modificări IMPORTANTE privind disponibilizările .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.