Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat ce făcea Marcel Ciolacu în timp ce sindicaliștii de la Finanțe au ieșit la proteste: Discuții în spatele ușilor închise

stiripesurse.ro
Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România Peer Gebauer, care se înscrie în linia intensificării dialogului bilateral la cel mai înalt nivel care a avut loc pe tot parcursul anului 2023. Discuţiile au vizat dinamizarea cooperării economice bilaterale în sectoare precum energia verde, infrastructura critică, digitalizare, cercetare şi inovare.

De asemenea, la discuţii au fost aprofundate temele abordate cu prilejul vizitei oficiale pe care premierul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Berlin, la începutul lunii iulie, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

În acest context, şeful Executivului român a salutat organizarea Forumului de Afaceri Româno-German programat să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie, la Berlin.

„Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre ţările noastre şi să atragem noi investiţii germane în România în sectoare-cheie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu care a adăugat că Guvernul României are deschiderea pentru încurajarea mediului antreprenorial, dar şi a investiţiilor străine.

Întrevederea de la Palatul Victoria dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer a prilejuit, de asemenea, o discuţie privind cooperarea bilaterală pe palierul securităţii la Marea Neagră, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

În acest sens, ambasadorul Peer Gebauer a mulţumit României pentru rolul important pe care îl joacă în acest context de securitate dificil şi, de asemenea, pentru cooperarea în cadrul Coridoarelor Securităţii, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esenţiale pentru securitatea alimentară la nivel global, conform sursei citate.

 

La rândul său, premierul Ciolacu a transmis mulţumiri Germaniei pentru susţinerea importantă pe care a exprimat-o în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen. ”Ne bazăm în continuare pe acest sprijin”, a declarat prim-ministrul român.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.