Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-A AFLAT: Ce prevede OUG care va modifica legile justiţiei (surse)

Wall-Street.ro
Justitie

Guvernul va adopta, până pe 20 octombrie o OUG care va corela doar 2 din cele 7 observații ale Comisiei de la Veneția pe Legile Justiției, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Observațiile acceptate de Executiv sunt cele care fac referire la revocarea membrilor CSM și la pensionarea magistraților după 20 de ani de activitate, au adăugat sursele politice.

CITEȘTE ȘI: Sănătos şi săţios: Fructul care scade riscul de a face accident vascular cerebral

Din cele șapte observații ale Comisiei de la Veneția privind Legile Justiției, Guvernul va ține cont de două dintre acestea.

Potrivit surselor politice, una dintre observațiile Comisiei de la Veneția, pe care Guvernul o va lua în considerare, se referă la Legea 317/2004 privind organizarea CSM, respectiv la modalitatea de revocare a membrilor CSM.

"E criticabil modul prea ușor în care pot fi revocați membrii CSM și în aceste condiții se creează o instabuilitate la nivelul CSM", au precizat sursele citate.

Cea de-a doua observație de care Guvernul va ține cont la modificarea Legilor Justiției prin ordonanță de urgență se referă la Legea 303, respectiv pensionarea magistraților după 20 de ani de activitate, pentru că "există riscul să depopuleze sistemul de justiție".

De asemenea, sursele au mai precizat că Guvernul nu este de acord cu observațiile Comisiei de la Veneția privind dreptul la libera exprimare.

CITEȘTE ȘI: Locul din România cu ZERO radiaţii şi poluare

Liviu Dragnea va avea o întrevedere la Parlament cu Călin Popescu Tăriceanu, și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a discuta despre o ordonanță de urgență pentru legile justiției, dar și înlăturarea efectolor protocoalelor și o OUG pe amnistie, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

"Când pe mine mă acuzi că nu am voie să zic de tine, nici tu nu ai voie să spui de mine, e principiul egalităților între puteri", a afirmat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.