Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat! De ce a fost transmis greșit mesajul despre tornadă, prin RO-ALERT

playtech.ro
ro-alert

Un ofițer al ISU Constanța a fost sancționat, duminică, după ce a încurcat codurile transmise prin sistemul Ro-Alert, sîmbătă seara. Potrivit reprezentanților ISU, acesta ar fi transmis populației o avertizare Cod roșu în loc de Cod portocaliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citește și: FBI se implică în cazul anchetei de la Caracal: BUBUIE o nouă pistă / SURSE

Un ofițer al ISU Constanța a fost sancționat, duminică, după ce a trimis un mesaj Ro-Alert greșit, sâmbătă seara, când județul a fost sub avertizare Cod portocaliu, a anunțat șeful ISU Constanța, Daniel Popa. Întrebat dacă alertele au fost trimise populației la timp, șeful instituției a precizat că există un timp care se pierde între primirea mesajelor de la ANM și transmiterea lor, necesar pentru redactarea textelor.

„Din greșeală operatorul nu a modificat mesajul și l-a transmis cu Codul roșu. Am intervenit ulterior. Era în plin cod portocaliu, aveam peste 170 de apeluri. Nu este singura aplicație de informare, este și aplicația DSU, mai avem și alte aplicații pe care transmitem alertele meteorologice. (…) Primul apel a venit la 17.45. Nici nu apăruse mesajul de Cod portocaliu pentru intervenție. Există un timp între primirea de la ANM și transmiterea de către noi. Operatorului îi ia în jur de cinci minute redactarea apelului. Faptul că a apărut mesajul, acel ultim de Cod Portocaliu, era îndreptarea erorii”, a declarat Daniel Popa.

Potrivit acestuia, ofițerul de serviciu a fost sancționat cu o mustrare scrisă.

„Am luat măsuri. A fost sancționat disciplinar ofițerul de serviciu, cu mustrare scrisă. Va avea repercusiuni vizavi de evaluarea anuală și nu va putea participa la eventuale concursuri sau examene de promovare într-un viitor apropiat. În plus, vom reinstrui personalul pentru a utiliza mai eficient pentru ca lucrurile să devină mai bune”, a mai spus șeful ISU Dobrogea.

Pompierii constănțeni au fost angrenați, de sâmbătă, începând cu ora 16.00, și până duminică la prânz, în mai multe misiuni, ca urmare a furtunilor înregistrate în județ. Aceștia au intervenit pentru evacuarea apei din șase locuințe și din șase curți inundate. De asemenea, s-a acționat pentru degajarea a 33 de copaci căzuți pe carosabil, dar și a unui acoperiș și a unei schele, care au avariat în cădere șapte autoturisme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.