Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat! Numele unora dintre cei 5 diplomați ruși EXPULZAȚI din Chișinău, dezvăluite

intrebare

Printre cei cinci diplomaţi ruşi, care au fost declaraţi luni persona non grata în Republica Moldova, se află şi ataşatul militar al Ambasadei Federaţiei Ruse de la Chişinău, Igor Dovbnea, a indicat în ediţia sa de marţi ziarul rusesc Kommersant, citând o sursă diplomatică bine informată de la Moscova, informează Radio Chişinău, citează agerpres.ro

Printre diplomaţii expulzaţi - potrivit Kommersant - figurează şi consilierul ataşatului militar, Aleksandr Grudin. 

În afară de cei doi, este expulzat şi primul secretar al Ambasadei Rusiei din Chişinău, Rinat Anderjanov.

CARNAGIU la Kabul: Sute de morți și răniți după o explozie uriașă/ VIDEO UPDATE

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat marţi că cei cinci diplomaţi ruşi sunt expulzaţi din Republica Moldova în baza informaţiilor serviciilor speciale moldovene. El nu a vrut, însă, să ofere detalii sau să precizeze identitatea celor cinci diplomaţi ruşi, relevă postul de radio citat. 

Numele unora dintre cei cinci diplomaţi au apărut anterior în presa de la Chişinău. Astfel, în luna martie, Ministerul Apărării al Republicii Moldova se declara nedumerit şi indignat în legătură cu participarea ataşatului militar al Federaţiei Ruse, colonelul Igor Dovbnea, în data de 2 martie, în ziua declanşării războiului de pe Nistru, în 1992, la ceremonia organizată de administraţia separatistă transnistreană la Dubăsari.

Vezi şi: Gabriel Oprea REFUZĂ audierea din Parlament. Condiţia pusă de fostul vicepremier/ DOCUMENT

În acest context, Ministerul Apărării anunţase că a luat act de situaţia dată şi îşi rezervă dreptul de a întreprinde măsurile de rigoare. 

În noiembrie anul trecut, colonelul Igor Dovbnea a mai fost convocat la Ministerul Apărării, cerându-i-se să se abţină de la participarea la activităţile organizate de administraţia de la Tiraspol în comun cu trupele ruse care staţionează în Transnistria. În caz contrar, ataşatul militar rus a fost avertizat că Ministerul Apărării va cere retragerea mandatului său. 

Rinat Aderjanov a fost filmat, în august 2016, beat la volanul unui automobil al ambasadei, la un pas de a accidenta câţiva tineri care se aflau pe malul râului Nistru, în localitatea Molovata Nouă. 

Aleksandr Grudin, consilierul ataşatului militar al Federaţiei Ruse la Chişinău, este agentul sub acoperire cu care colabora fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu, reţinut în martie a.c. de SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate moldovean) şi PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale) pentru spionaj şi trădare de patrie în favoarea Rusiei, conform Deschide.md.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.