Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a ajuns în faza testelor clinice cu primul vaccin împotriva COVID-19. Tehnologia folosită vizează să dea corpului informațiile pentru e declanșa protecția

The Times
coronavirus vaccin

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că, la 27 iulie, va intra în faza finală a testelor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19, devenind prima firmă din domeniu care a ajuns în acest stadiu la nivel mondial, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Johnny Depp spune că a fost SNOPIT în bătaie de soție, după ce a pierdut 650 de milioane de dolari: femeia i-a dat 'o lovitură decisivă' - un pumn

În total, 30.000 de persoane vor participa la această fază decisivă în Statele Unite: jumătate dintre ei vor primi o doză de 100 de micrograme, ceilalţi un placebo.

Scopul acestui prim test va fi de a preveni orice simptom al COVID-19. Obiectivele secundare includ prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Acest studiu urmează să dureze până la 27 octombrie.

Anunţul plasează compania Moderna în fruntea cursei mondiale pentru un vaccin împotriva acestei boli care a contaminat peste 13 milioane de persoane în lume şi a făcut mai mult de 570.000 de morţi.

Oamenii de ştiinţă avertizează însă că primele vaccinuri care vor ajunge pe piaţă nu vor fi obligatoriu şi cele mai eficiente sau cele mai sigure.

Tehnologia folosită de Moderna, bazată pe ARN mesager, vizează să dea corpului omenesc informaţiile genetice necesare pentru a declanşa preventiv protecţia împotriva coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.