Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a amânat procesul avionului doborât în 2014 în Ucraina

judecator justitie

Procesul în cazul avionului companiei Malaysia Airlines prăbuşit în iulie 2014 în estul Ucrainei va fi amânat până la 8 iunie pentru a oferi avocaţilor apărării răgaz suplimentar pentru pregătirea pledoariilor, au anunţat luni şeful completului de judecată de la Haga, transmite Reuters, scrie Agerpres.

''Curtea suspendă examinarea cazului Pulatov până la 8 iunie, ora 10:00, şi apărarea îşi va putea prezenta poziţia atunci'', a declarat şeful completului de judecată, Hendrik Steenhuis. El a adăugat că şi cazurile contra celorlalţi trei acuzaţi sunt amânate până la data menţionată.

Şedinţa de luni s-a desfăşurat cu uşile închise din cauza restricţiilor impuse pe fondul crizei cauzate de epidemia COVID-19, dar a fost transmisă live pe internet.

La 17 iulie 2014, un avion Boeing al companiei Malaysia Airlines, care decolase de la Amsterdam cu destinaţia Kuala Lumpur, a fost lovit în zbor de o rachetă BUK de concepţie sovietică deasupra zonei de conflict cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului, dintre care majoritatea erau cetăţeni olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Resturile avionului Boeing-777 au căzut în apropierea satului ucrainean Hrabove, în zona controlată de separatiştii susţinuţi de Rusia în conflictul lor cu forţele pro-guvernamentale ucrainene.

Anul trecut au fost emise mandate de arestare pe numele a trei cetăţeni ruşi şi un ucrainean identificaţi de echipa de investigaţie comună condusă de Ţările de Jos (JIT), care a strâns timp de câţiva ani probe pentru găsirea celor aflaţi în spatele atacului.Cetăţenii ruşi Serghei Dubinski, Oleg Pulatov şi Igor Girkin şi ucrainean Leonid Harcenko aveau în 2014 funcţii în miliţiile pro-ruse din estul Ucrainei.

JIT a afirmat că ei sunt cei care au complotat pentru doborârea avionului companiei Malaysia Airlines, deşi nu ei au lansat racheta BUK. Igor Girkin, un naţionalist rus radical, a fost 'ministru al apărării' al aşa-numitei 'Republici Populare Doneţk', din estul Ucrainei, în timp ce Dubinski, Pulatov şi Harcenko erau membri ai unităţii de informaţii militare a separatiştilor pro-ruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.